Geodata-integratie

Meer en betere data sneller verwerken

Meer weten?

In de knoop met je geodata? De data engineers van GIM automatiseren je databeheer met Spatial ETL en toveren je data om in heldere inzichten.

Data zijn de grondstof voor de digitale transformatie van organisaties. Slimme steden, digitale overheden en de uitbouw van smart grids: alle steunen ze op een betere uitwisseling van data tussen mensen en machines. Nu datasilo's voorgoed begraven zijn, is de vraag hoe je als organisatie grip krijgt op deze complexe datastromen

Spatial ETL: toveren met je geodata

ETL staat voor Extract, Transform, Load: het uitwisselen van data in verschillende formaten tussen systemen. Spatial ETL leidt de integratie van je geodata in goede banen. Je haalt de data op, transformeert ze naar de juiste vorm en formaat en publiceert ze op de gewenste plaats. Bij GIM zetten we hiervoor FME in, de toonaangevende Spatial ETL-tool van Safe Software

Van ongestructureerde data naar heldere inzichten 

Grote volumes ongestructureerde data zetten we om in heldere inzichten. Het gaat hierbij om transacties als:

Dataconversie

Data omzetten naar andere formaten en systemen, zoals het omzetten van data van GIS- naar CAD- of BIM-systemen (en omgekeerd.)

Data-integratie

Data uit verschillende systemen en formaten combineren of samenvoegen, zoals dat bijvoorbeeld bij Linked Open Data het geval is. 

Dataverrijking

Geografische data verrijken met andere data, zoals bij geocoderen, waar adressen worden verrijkt met geografische coördinaten.

Datavalidatie

Controle en verbetering van de kwaliteit en bruikbaarheid van geodata. Zoals bij Grip op GRB, waar geometrieën van bijvoorbeeld stedenbouwkundige vergunningen automatisch gecorrigeerd worden naar de juiste percelenkaart. 

De kracht van automatisatie

Dankzij het gebruik van FME verlopen deze - soms complexe - transformaties quasi volautomatisch. Onze geodata engineers zetten geautomatiseerde workflows op die het volledige ETL-proces aansturen. Indien nodig bouwen ze manuele checks in. Zo bespaar je massa's tijd en energie in het beheer van je datastromen.  

Waarom GIM? 

Data-integratie is voor GIM geen hype, maar al meer dan 25 jaar een kernexpertise. Meer dan 30 data engineers helpen onze klanten dagelijks in het harmoniseren van hun geodata. Als Gold Partner van Safe Software heeft GIM alle competenties in huis voor een oplossing op maat van je behoefte. Wil je meer weten? Laat je inspireren door de talrijke referenties bij nutsbedrijven en overheden. 

Onze klanten aan het woord

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  An Heirman

  An Heirman

  Project & Relation Manager

  +32 (0)16 40 30 39 +32 (0)16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst