Lokale Besturen

Meer weten?

Data zijn de brandstof voor de slimme steden van morgen. Ontdek hoe steden en gemeenten hun geodata beter kunnen beheren, integreren en uitwisselen met onze oplossingen.

Onze antwoorden op uitdagingen voor Lokale Besturen

Lokale Besturen

Je beslissingen onderbouwen met toegankelijke en betrouwbare geodata

Meer grip met een digital twin 

In de complexe realiteit van een stad zijn verschillende domeinen onderling verbonden. Om hier vat op te krijgen en beslissingen over die vervlochten domeinen te nemen, doen meer en meer steden een beroep op een digital twin. Lokaal georganiseerde data in een goed uitgebouwde, solide Geografische Data Infrastructuur (GDI) zijn hiervoor onmisbaar.

Geodata ‘governance’

Zo’n GDI zorgt ervoor dat betrouwbare, continu bijgewerkte en onderhouden datasets gemakkelijk toegankelijk en bruikbaar zijn. De grootste uitdaging ligt in de uitwerking van methodieken en technologieën om je data goed te organiseren.

Wij ondersteunen je als lokaal bestuur in het standaardiseren van je geodata, het vindbaar maken van deze data en het bundelen van de organisatorische aspecten in een “governance”.

Dit doen we in vier stappen:

1. Een GIS-audit brengt de sterktes en zwaktes van je huidige systeem in kaart.

2. Een stappenplan beschrijft de migratie van je huidige situatie naar een performante GDI.

3. Je krijgt advies voor de bouw van je architectuur en de keuze van de software.

4. Dan volgt de implementatie van de GDI, integratie met andere bedrijfssystemen, migratie van gegevens en eventueel softwareontwikkeling op maat.

Lokale Besturen

Verbeter je digitale dienstverlening met slimme geodata

Transformeer je datamodel

Door je geografische databronnen slim te combineren, kan je ze omvormen tot bruikbare informatie voor de dienstverlening van je stad of gemeente.

Cruciaal is het structureren van geografische databanken aan de hand van formaten, objecten of relaties. Onze experts transformeren je bestaande datamodel naar een ander, bruikbaarder of opgelegd datamodel.

Denk bijvoorbeeld aan het aligneren van interne databronnen met de Vlaamse OSLO-standaarden zoals deze voor Openbaar Domein

Optimaliseer je data

Door digitale data uit verschillende bronnen samen te brengen of meerdere datasets te harmoniseren tot één geheel, verbetert de kwaliteit van je data. Wij ondersteunen je bij de integratie van je geodata. 

De juiste controles voor de beste kwaliteit

Wil je de kwaliteit van je data garanderen? Zet de juiste controlemechanismen op voor je geodata.

Zo ben je zeker van een optimale dataset voor geometrie en attributen. Bij het combineren van meerdere bronnen, in 2D of 3D, hebben we elke incoherentie gespot. Topdata gegarandeerd. 

Klanten aan het woord
Stad Lier pioniert met een datagedreven aanpak voor het openbare domein.

Stad Brugge tovert met geodata dankzij FME.

Gemeente Heusden-Zolder pioniert met volautomatische dataverwerking voor het Vastgoedinformatieplatform.

Lokale Besturen

Maak geodata toegankelijk

Toegankelijke, kwalitatieve data

Je geodata zijn ondergebracht in een structurele GDI en voorzien van alle nodige update- en kwaliteitscontroleprocessen. Dat heeft natuurlijk weinig zin als de data niet toegankelijk zijn. Ook medewerkers, burgers en partners willen gebruik kunnen maken van die informatie.

Op je website of in je app

Daarom bouwen wij gebruiksvriendelijke geo-webapplicaties en mobiele applicaties, die je kan integreren in je stedelijke of gemeentelijke website, of bovenop je Smart Cities-platform.

Georganiseerd per domein

Om het overzicht voor iedereen te bewaren, werken we de applicaties uit voor verschillende domeinen zoals bijvoorbeeld mobiliteit, laadpalen of groen in de stad. Die domeinen bepalen we samen, afgestemd op de specifieke noden van jouw bestuur. 

Klanten aan het woord:
4werk vereenvoudigt de ons-site inspectie van brandkranen dankzij een mobiele kaart-app.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

  • Jouw contactpersoon

    An Heirman

    An Heirman

    Project & Relation Manager

    +32 (0)16 40 30 39 +32 (0)16 40 30 39

    Service Desk

    Al klant? GIM helpt je verder.

    Klantendienst

    Geïnteresseerd in wat we doen?

    Laat het ons weten