Datagedreven Overheden

Meer weten?

Een vlotte digitale dienstverlening aan burgers, bedrijven en andere overheden verzekeren? Steun op een solide partner die helpt om je geodata te verzamelen, te organiseren en te delen.

Onze antwoorden op uitdagingen voor Datagedreven Overheden

Datagedreven Overheden

Een geografische data-infrastructuur uitbouwen

Alles staat of valt met een goed uitgebouwde geografische data-infrastructuur (GDI). Om die GDI op te zetten, werken we op een gestandaardiseerde en interoperabele manier, gebaseerd op de standaarden van het Open Geospatial Consortium (OGC) en INSPIRE-principes. Zo kan je makkelijk communiceren met andere systemen en infrastructuren.

Het resultaat? Geodata worden eenvoudig vindbaar, toegankelijk en herbruikbaar, zowel vanuit beheers- als technisch oogpunt. Zo leg je de basis voor het uitbouwen van een echte Geo Digital Twin.

Bij GIM pakken we dit aan in vier stappen:

1) Een GIS-audit brengt de sterktes en zwaktes van je huidige systeem in kaart.

2) Een stappenplan beschrijft de migratie van je huidige situatie naar een performante GDI.

3) Je krijgt advies voor de bouw van je architectuur en de keuze van de software.

4) Dan volgt de implementatie van de GDI, integratie met andere bedrijfssystemen, migratie van gegevens en eventueel een softwareontwikkeling op maat. 

Klanten aan het woord 
Hoe VLAIO inzet op betere data-uitwisseling dankzij OSLO bedrijventerrein. 

Geslaagde INSPIRE-dataharmonisatie voor het Groothertogdom Luxemburg.

Datagedreven Overheden

Zet geodata slim in en verbeter je dienstverlening

Bij het openstellen van je data voor een groter publiek (open data) ga je best doordacht tewerk. GIM denkt met je mee over de standaarden die je het best gebruikt en biedt je uitgekiende technische oplossingen.

Als je je data wil beschikbaar maken via een geoportaal, denken we samen met je na over de organisatie van je data, de doelgroepen die je wil bereiken en de diensten die je wil leveren. We helpen je bij het beheer van de rechten van gebruikers. Bovendien kunnen we geodata ook beschikbaar maken via mobiele apparaten.

Datagedreven Overheden

Maak je geografische informatie toegankelijk

Wil je beter communiceren met burgers, data helder visualiseren in een geoportaal of je beleidsuitvoering verbeteren? Met de state-of-the-art technologie van onze kaartapplicaties op maat krijg je heldere ruimtelijke inzichten.

Ons Geo-ICT team bouwt al meer dan 25 jaar applicaties voor het beheer en gebruik van geo-informatie. Van advies tot implementatie: we zoeken de oplossing die het best aan jouw noden voldoet. Met de organisatie van je data, de doelgroepen die je wil bereiken en de diensten die je wil leveren als essentiële pijlers. 

Klanten aan het woord 
Dankzij een interactieve kaarttoepassing stroomt informatie over obstakels snel en correct doors naar beheerders van het Belgisch luchtruim.

4Werk vereenvoudigt de on-site inspectie van brandkranen dankzij mobiele kaart-app.

Hoe het Vlaams verkeerscentrum automobilisten een heldere kijk biedt op verkeerssituaties. 

Brussel gaat voor slim parkeren  met interactieve kaartapplicaties.

Een praktische geo-tool effent het pad  voor duurzaam bosbeheer.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  An Heirman

  An Heirman

  Project & Relation Manager

  +32 (0)16 40 30 39 +32 (0)16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst

  Geïnteresseerd in wat we doen?

  Laat het ons weten