Vlaams Verkeerscentrum biedt automobilist heldere kijk op verkeerssituatie

Meer weten?

Files en reistijden, incidenten en wegenwerken, in real time en historisch: de nieuwe website van het Vlaams Verkeerscentrum biedt het allemaal. In partnership met AUSY stond GIM in voor de gebruiksvriendelijke en krachtige kaartapplicatie met een resem aan handige functies. Zo krijgen automobilisten een schat aan informatie voorgeschoteld over de situatie op de Vlaamse snelwegen.

Klant: Vlaams Verkeerscentrum
Oplossingen: Geo-ICT

Het Vlaams Verkeerscentrum zet in op vlot en veilig verkeer op de Vlaamse hoofdwegen. Het stuurt de verkeersstromen dynamisch aan, bewaakt tunnels en houdt toezicht op technische weginstallaties, 7/7 én 24/24. 

Nieuwe website 

Informeren van de weggebruiker is een belangrijk aspect van de opdracht van het Vlaams Verkeerscentrum. Daarom investeerde het in een nieuwe website, voorzien van alle snufjes om automobilisten snel en correct te informeren over de situatie op de Vlaamse snelwegen. De opdracht werd toegewezen aan het partnership tussen AUSY en GIM, dat eerder al zijn strepen verdiende met de bouw van de bekroonde website voor Zonnekaart Vlaanderen. 

Een schat aan handige functies

De website van het Verkeerscentrum bevat tal van functies die de automobilist informeren over de actuele EN historische verkeerssituatie. De kaartmodule biedt een helder overzicht van de verkeersdrukte op de snelwegen, inclusief incidenten, wegenwerken en reistijden. Daarnaast kan de gebruiker ook de camerabeelden en de dynamische snelheidsborden in real time raadplegen.  

De filebarometer levert de automobilist het verloop van de dagelijkse files, zodat bestuurders een inschatting kunnen maken van de verwachte verkeersdrukte. Met een persoonlijk profiel kun je al deze informatie op maat snijden van je eigen behoefte. 

Sterk partnership

De achtergrondkaart van de website wordt geleverd door het Verkeerscentrum. Voor de ontwikkeling van de site nam AUSY de bouw van het Content Management Systeem (Drupal) voor zijn rekening, terwijl GIM zich focuste op de ontwikkeling van de kaartmodule. Deze omvat het beheer van de verschillende informatielagen, de weergave van incidenten, wegenwerken en camera’s, de interactie met het Drupal CMS via API’s en de berekening van de beste route tussen twee locaties. 

Voor de kenners: de kaartcomponent is geïmplementeerd als een JavaScript Widget die volledig in de browser van de eindgebruiker draait en geen specifieke browser plugins vereist. Deze widget is gebaseerd op OpenLayers, AngularJS en Bootstrap. Selecteer je een knooppunt, dan wordt die specifieke regio doorgegeven aan de kaart via een API. Op die manier kan de kaart zich positioneren en inzoomen op de gekozen regio.

GIM zette tot slot ook zijn geodata-expertise in, zodat het Verkeerscentrum over een kwalitatieve wegendataset beschikt. 

Ga zelf vlot op weg met de online wegenkaart van het Vlaams Verkeerscentrum > 

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

  • Jouw contactpersoon

    An Heirman

    An Heirman

    Project & Relation Manager

    +32 (0)16 40 30 39 +32 (0)16 40 30 39

    Service Desk

    Al klant? GIM helpt je verder.

    Klantendienst