Ons verhaal

Experts in geografische informatie

Meer weten?

Geodata biedt zo veel mogelijkheden. Bij GIM willen we jou helpen die ten volle te benutten. Onze 70 medewerkers zijn stuk voor stuk experts, beslagen in informatie en gebeten door locatie.

Onze missie: het potentieel van geodata beter benutten

Geografische data, software en brains zijn de grondstoffen voor heldere inzichten. Daarmee bouwen we geodigitale tweelingen van de omgeving en ontwikkelen we toepassingen op maat van overheden, nutsbedrijven en private ondernemingen.

Onze data halen we uit een rijk assortiment aan bronnen: kaarten, sensoren, satellietbeelden, luchtfoto’s, mobile mapping, Internet of Things (IoT) … de lijst wordt steeds langer.

Dankzij artificiële intelligentie verzamelen we steeds sneller meer en betere data over de realiteit.  


 

GIM Missie

Onze belofte: slimmere keuzes mogelijk maken

Data verzamelen is zinloos als je er niets mee doet. Wij laten ons maar al te graag gaan: we structureren, transformeren, integreren en visualiseren dagelijks massa’s gegevens.

Op die manier maken we ze leesbaar, zichtbaar en bruikbaar voor jou.

Met de juiste data begrijp je precies wat er vandaag op een bepaalde plaats gebeurt en anticipeer je op de realiteit van morgen.

En zo komen we elke dag een stap dichter bij onze drijfveer: slimmere keuzes maken voor een aangenamer leven, dankzij unieke en innovatieve geo-oplossingen.


 

Data van vandaag voor de realiteit van morgen

Geo Digital Twins bieden je virtuele kopieën van de bebouwde omgeving aan die de realiteit digitaal modelleren en evoluties in de tijd driedimensionaal in kaart brengen.

Ze kennen een brede waaier aan toepassingen bij overheden, nutsmaatschappijen en bedrijven die de dynamiek van de bebouwde omgeving willen begrijpen en gebruiken.

Met Belmap bieden we een eigen Geo Digital Twin van de Benelux aan. 

Lees meer over Geo Digital Twins
 

Geo Digital Twin

Deel van een sterke groep

Merkator

GIM maakt deel uit van de Merkator-groep.

Met zijn 180 geo-professionals en klantenbestand van meer dan 500 bedrijven is Merkator de toonaangevende leverancier van geografische dataoplossingen in de Benelux.

Samen vormen we de partner bij uitstek om overheden, nutsbedrijven en particuliere ondernemingen te helpen bij de bouw van een moderne geodata-infrastructuur en digitale dienstverlening.

Meer over Merkator

Betrouwbare data, gepassioneerde mensen

Om onze visie tastbaar te maken, steunen we op betrouwbare data en slimme software, maar meer nog op mensen: ruim 70 gepassioneerde geografen, datawetenschappers, informatici, ingenieurs en economen die GIM doen draaien.

Zij gaan voorop in nieuwe trends in onze sector en gaan voortdurend met elkaar in dialoog. Met empathie, openheid, expertise en evolutie als basiswaarden voor elke actie in onze organisatie.

Zo dragen we bij aan een positieve en duurzame samenleving.

Ontdek wie ze zijn

 

GIM team

In cijfers gegoten

GIM in cijfers

  • 70 gepassioneerde geo-experts
  • 28 jaar expertise in geodata
  • 500 klanten in verschillende sectoren
  • 2.500 GIS-professionals gevormd in ons Training Center
  • Talloze inzichten op maat van je organisatie

Geïnteresseerd in wat we doen?

Laat het ons weten