Infrabel verzekert klare kijk op spoorinfrastructuur met FME-software

Meer weten?

Efficiënt en nauwkeurig beheer van informatie over de technische spoorinstallaties is cruciaal voor Infrabel. Met de steun van GIM bouwt de beheerder van het spoorwegnet aan een intelligente database waarin de informatie over spoorinfrastructuur uniform en up-to-date blijft.

Klant: Infrabel
Infrabel verzekert klare kijk op spoorinfrastructuur met FME-software

Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorinfrastructuur, staat in voor het onderhoud, de vernieuwing en ontwikkeling van het Belgische spoorwegnet.  

De uitdaging

Voor een efficiënt beheer zijn accurate data over de locatie en eigenschappen van objecten of installaties – zoals wissels, lichten of bakens – onontbeerlijk. Het verzekert de vlotte uitwisseling van informatie en de efficiënte aansturing van ondersteunende diensten.

Om alle gegevens overzichtelijk samen te brengen en bruikbaar te maken, moesten verschillende asset managementsystemen gekoppeld worden aan uniforme CAD-plannen. Alleen zo kan een intelligente database gebouwd worden waarin de informatie over de ‘bouwstenen van het spoorwegnet’ altijd uniek, uniform en up-to-date zijn.

 

De oplossing

Om dit huzarenstukje klaar te spelen, maakt Infrabel gebruik van de krachtige ETL-tool FME. Dat deze software makkelijk kan lezen en schrijven naar verschillende dataformaten bleek een belangrijke troef.

Na validatie van de schematische inventarisplannen met FME kunnen tekenaars eventuele fouten aanpassen en uniforme plannen aanmaken. Nadien zorgt FME Server voor een automatische omzetting van de eengemaakte gegevens naar meerdere dataformaten. Die dienen als input voor de verschillende asset managementsystemen.

Het resultaat

Dankzij de integratie met de FME-software verbetert Infrabel niet alleen de datakwaliteit, maar maakte het de gegevens ook makkelijker te beheren en uit te wisselen.

“Met deze oplossing boeken we veel sneller resultaat”, bevestigt Kurt Decock, projectleider bij Infrabel. “Wijzigingen aan inventarisplannen triggeren automatisch een proces op FME Server dat de verschillende outputformaten up-to-date houdt. Veranderingen aan het spoornetwerk worden zo meteen gedetecteerd en gecommuniceerd aan de betrokken partijen en asset managementsystemen.”

De samenwerking met GIM verloopt erg vlot en constructief. Iedereen denkt mee en streeft naar de meest efficiënte oplossing
Kurt Decock, projectleider bij Infrabel

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

  • Service Desk

    Al klant? GIM helpt je verder.

    Klantendienst