Revolutionaire satellietbeelden van 15 cm HD: elk detail telt

Meer weten?
11 december 2020

Wie geregeld in de weer is met commerciële satellietbeelden weet als geen ander dat de resolutie van 30 cm al jaren de standaard is. Maar daar komt verandering in. Via partner European Space Imaging (EUSI) biedt GIM voortaan de mogelijkheid om satellietbeelden tot op een nauwkeurigheid van 15 cm te analyseren.

30 cm wordt 15 cm HD

Via de satellietconstellatie van Maxar Technologies worden elke dag zowat 680.000 km2 aan 30 cm-beelden opgenomen. Die vormen een onschatbare bron van informatie voor tal van organisaties, zowel uit de publieke als private sector. Maar nu gaat het ook een stap verder: een innovatieve HD-technologie maakt de satellietbeelden nóg scherper door het aantal pixels te verhogen op een manier die bruikbare informatie beter zichtbaar maakt en ruis filtert. Zo is elk beeld van 30 cm resolutie voortaan beschikbaar in 15 cm HD-kwaliteit.

15cm HD

15cm HD beeld van Barcelona © 2020 European Space Imaging and Maxar Technologies

30cm image

30 cm beeld van Barcelona © 2020 European Space Imaging and Maxar Technologies

Meer details, meer mogelijkheden

Meer concreet betekent deze technologische revolutie dat organisaties die afhankelijk zijn van kleine locatiedetails voor het maken van beslissingen, beter gewapend zijn in de toekomst. Wegmarkeringen, randen van gebouwen, voertuigen, beplanting en tal van andere omgevingselementen zijn in 15 cm HD simpelweg veel beter te zien. Dat biedt dan weer opportuniteiten om afgelegen gebieden te monitoren, verschillen doorheen de tijd te detecteren en alle relevante features snel te spotten. Kortom: een mijlpaal voor iedereen die met locatiedata werkt.

Je sleutellocaties bekijken via de scherpste satellietbeelden op de markt?

Neem vrijblijvend contact op.

Meer nieuws