Performant en veilig planaanvragen behandelen met Marlin Save Below

Meer weten?
12 oktober 2023

GIM en Merkator lanceren Marlin Save Below, het nieuwe platform voor het behandelen van planaanvragen uit het KLIP-portaal in Vlaanderen en KLIM-CICC in Brussel en Wallonië. Dit platform combineert bijna tien jaar knowhow uit meer dan twee miljoen planaanvragen met toekomstgerichte technologie. Gebruikers genieten zo van een veilige, gebruiksvriendelijke en performante afhandeling van planaanvragen voor ondergrondse graafwerken. Dankzij de nieuwe technologie zijn kabel- en leidingbeheerders ook meteen voorbereid op de aanstaande updates van de regionale KLIP- en KLIM-CICC portalen.

Al sinds de lancering van het KLIP-portaal in 2015 zijn het KLIP-KLIM-CICC platform van GIM en het Save Below platform van Merkator betrouwbare instrumenten voor het automatisch beantwoorden van informatieaanvragen over ondergrondse kabels en leidingen. Inmiddels zijn er via beide platformen al meer dan twee miljoen planaanvragen foutloos en geautomatiseerd afgehandeld.

Marlin Save Below

Betrouwbare data-opslag met Marlin

Technologie evolueert, veiligheidsvereisten worden strenger en bovendien krijgen ook de platformen van Digitaal Vlaanderen en KLIM-CICC vzw een flinke update. Daarom is er nu Marlin Save Below, het nieuwe gemeenschappelijke KLIP-KLIM-CICC platform van GIM en Merkator. Hiermee is Save Below de nieuwste telg in het Marlin Digital Twin platform voor de data-inventarisatie van nutsnetwerken. Kabel- en leidingbeheerders kunnen nu nog veiliger en performanter hun netwerkinformatie opslaan en volledig automatisch uitwisselen met planners, landmeters en aannemers die graafwerken uitvoeren op het openbaar en privédomein.     

Waterdichte security

Informatieveiligheid staat hoog op de agenda van elke IT-manager. Daarom is Marlin Save Below uitgerust met de nieuwste beveiligingstechnologie. Zo is multifactor authenticatie voortaan de standaard bij het aanmelden op het platform.

Klaar voor evoluerende standaarden

De IMKL en KLIM standaarden zijn ondertussen bijna 10 jaar oud. Marlin Save Below is afgestemd op de vernieuwde IMKL-standaard in Vlaanderen en de KLIM/IMCC vectorisatie in Wallonië en Brussel.

Verbeterde functionaliteiten

Het vernieuwde platform is uitgerust met een resem extra features die gebruikers nog beter ondersteunen bij het uitwisselen van kabel- en leidinginformatie: betere en minder foutgevoelige mapping, ondersteuning van het KLIC/WIBON platform in Nederland, een update van de KLIM REST API services en koppeling met ACM/IDM van Digitaal Vlaanderen.

Over Marlin

Marlin Digital Twin van Merkator stroomlijnt het design, de engineering en het operationeel beheer van nutsnetwerken dankzij een uiterst accurate, complete en up-to-date data-inventarisatie. Het Marlin softwareplatform ondersteunt elk type netwerk en wordt momenteel vooral ingezet voor het beheer van de complete levenscyclus van telecom netwerken inclusief backbone fiber, fiber-to-the-home (FttH), coax en weldra ook kopernetwerken.

Marlin

Marlin Save Below is de meest recente software module gericht op  "call-before-you-dig" workflows. De software staat garant voor een verhoogde veiligheid bij graafwerken voor aannemers en burgers. Marlin Save Below bestaat momenteel in twee varianten: Marlin Save Below, gecommercialiseerd door GIM en met focus op de Belgische KLIP- en KLIM-workflows en Save Below, gecommercialiseerd door Merkator Nederland voor de nederlandse markt.

Meer info

Meer nieuws