Een nieuwe branding, productpositionering en prijsstructuur voor het FME-platform

Meer weten?
1 juni 2023

Safe Software heeft recent de branding, de productpositionering en de prijsstructuur voor het FME-platform een flinke update gegeven. De visie voor het FME-platform is om een wereld te creëren waarin alle soorten data moeiteloos en automatisch kunnen stromen, zonder codering, om de hele onderneming van intelligentie te voorzien. GIM's FME Product Owner zet de belangrijkste aanpassingen op een rij.

Een nieuwe look & feel

Safe Software heeft zichzelf en FME in een nieuw jasje gestoken. Logo’s, huisstijl en website kregen een flinke opknapbeurt. Eyecatchers zijn twee gekleurde bolletjes: het oranje bolletje stelt data capture voor, de basis van FME; het blauwe staat voor de oneindige mogelijkheden van het FME-platform.

FME-platform

De FME-producten kregen een nieuwe naam:

  • FME Desktop wordt FME Form
  • FME Server wordt FME Flow
  • FME Cloud wordt FME Flow Hosted

Hieronder schuilt hetzelfde functionele product, maar het prijs- en licentiemodel is aangepast.

Een belangrijke wijziging is dat Safe Software overschakelt naar één editie per product. Dit betekent dat je nooit extra zal moeten betalen voor extra modules. Voor FME Form (het vroegere FME Desktop) zitten voortaan alle integratiemogelijkheden (zoals bijvoorbeeld met Esri software) in het standaardproduct vervat. Alle bestaande FME Desktop klanten met een geldige onderhoudslicentie zullen het nieuwe FME Form licentieniveau ontvangen. Als gebruiker heb je nog steeds de mogelijkheid om te kiezen tussen fixed, floating, en incremental floating licenties.

Ook FME Flow (het vroegere FME Server) bestaat nu enkel nog uit engines. Eén licentie staat gelijk aan één engine. De bedoeling van deze aanpassing is om een eenvoudiger, krachtiger en flexibeler platform te kunnen aanbieden.

Nieuwe prijsstructuur

Safe Software hanteert voortaan een nieuw prijsmodel met aangepaste licentieprijzen. Daarnaast zet Safe sterk in op ”subscripties”. Dit betekent dat gebruikers een vaste kost per jaar betalen voor het gebruik van FME binnen de organisatie, waarbij combinaties van FME Form en Flow geactiveerd en gebruikt kunnen worden. Dit prijsmodel is erop gericht om FME mee te schalen met de activiteiten zodat plannen voor de lange termijn makkelijker wordt. Subscriptieprijzen zijn afhankelijk van de sector.

De nieuwe prijsstructuur is van toepassing op alle nieuwe licenties. Voor bestaande licenties blijven de reeds afgesproken voorwaarden geldig. Lopende offertes blijven geldig t.e.m. 30/07/2023 of tot de geldigheidsdatum vermeld op de offerte.

Lena Brondeel
Product Owner FME bij GIM

Meer nieuws