Trend seminar: Bridging the gap between BIM and GIS - 13 november

Meer weten?
10 oktober 2018

Nu inschrijven

Asset management, facility management, testen, inspectie en controle: BIM-data kan heel wat toegevoegde waarde leveren in het beheer van infrastructuur. Helaas zijn BIM, GIS, CAD en point clouds vaak eilanden binnen een organisatie. De vraag is dus: hoe kun je het potentieel van BIM-data beter benutten? 

Tijdens dit seminarie demonstreren onze experts aan de hand van praktische toepassingen hoe FME kan ingezet worden om BIM-data uit te wisselen met andere platformen. Dit trend seminar is bestemd voor professionals in BIM, GIS en Asset Management die dankzij een betere informatie-uitwisseling tijd en geld willen besparen in het beheer van hun infrastructuur.

Over spatial ETL met FME

Dankzij de ondersteuning van meer dan 400 formaten en applicaties is FME het platform om ruimtelijke data te converteren, te integreren en te automatiseren. Voor meer dan 20.000 organisaties wereldwijd is FME het instrument om hun databeheer in goede banen te leiden. 

Programma - 13 november 2018

9u00: onthaal met koffie
9u30: start van het seminarie
12u00: broodjeslunch
13u00: einde

Volgende thema's komen aan bod:

  • Nieuwe toepassingen voor Building Information Management

Welke nieuwe mogelijkheden bieden zich aan dankzij integratie van BIM-data? Hoe kunnen tools als FME hierbij helpen? 
 

  • Uitwisselen van data voor infrastructuur en assets 

Hoe kun je BIM inzetten in samenwerking met andere platformen voor het beheer van wegen, spoorwegen, nutsvoorzieningen en het openbaar domein? 
 

  • BIM voor testen, inspectie en controle

Hoe kun je-BIM data visualiseren in 2D en 3D? Waar kan augmented reality echt een nuttige bijdrage leveren? Hoe kan je inspectieverslagen, foto’s, BIM data, etc. capteren, linken en verwerken?

Praktisch

Dit seminarie vindt plaats op dinsdag 13 november bij GIM in Leuven. Deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Het seminarie wordt gegeven in het Engels. 

Schrijf je nu in voor dit trend seminar >

Meer nieuws