Hoe De Watergroep en Pidpa KLIP-planaanvragen digitaal afhandelen

De Watergroep en Pidpa doen het met GIM KLIP-technologie

Meer weten?

Dagelijks verwerken De Watergroep en Pidpa meer dan 600 planaanvragen volledig digitaal.

Klant: De Watergroep, Pidpa

KLIP Digitaal

Als gevolg van de gasexplosie in Gellingen in 2004, werd het Vlaamse KLIP (Kabel en Leiding Informatieportaal) Decreet in het leven geroepen om graafschade aan ondergrondse kabels en leidingen terug te dringen. In de eerste “analoge” fase gebeurde dit door de procedure voor het aanvragen van de plannen te vereenvoudigen via het KLIP portaal.

Sinds 1 april 2015 is KLIP Digitaal actief: kabel- en leidingbeheerders kunnen voortaan ook de planafhandeling - het versturen van plannen aan de aanvrager - digitaal verzorgen. Ze hebben tot 1 januari 2016 de tijd  om hun plannen op het verplichte IMKL datamodel (Informatie Model Kabels en Leidingen) af te stemmen en hun planafhandeling volledig te digitaliseren.


De uitdaging

De Watergroep en Pidpa moesten voor de start van KLIP Digitaal (op 1 april 2015) hun systeem aanpassen aan de nieuwe KLIP web services. Bovendien besloten ze om onmiddellijk hun data aan te bieden conform het IMKL data model.
 

De oplossing

Om deze strakke deadline te halen deden De Watergroep en Pidpa een beroep op GIM.  Vanuit de jarenlange ervaring met KLIP en kennis van intelligente data-conversie ontwikkelde GIM een modulaire set van oplossingen voor KLIP Digitaal.

De GIM oplossing bestaat uit de GIM IMKL writer, optioneel in combinatie met de GIM KLIP Manager. De GIM IMKL writer is ontwikkeld binnen FME en converteert brongegevens naar het IMKL-dataformaat. De GIM KLIP Manager is een webtoepassing voor de opvolging en afhandeling van de planaanvragen, die vlot geïntegreerd kan worden in bestaande IT-omgevingen.


Het resultaat

Zowel De Watergroep als Pidpa maakten moeiteloos de overstap naar KLIP digitaal voor zowel hun zeer uitgebreid drinkwater- en rioleringsnetwerk als de bijhorende elektriciteits- en telecomnetwerken. Sinds 1 april 2015 worden dagelijks meer dan 600 planaanvragen volledig digitaal afgehandeld met behulp van de GIM KLIP Oplossingen.
 

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Bart Tuyteleers

  Bart Tuyteleers

  Business Development Manager

  016403039 016403039

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst