Antwerpen en Gent krijgen nieuwe geluidsbelastingkaarten

Antwerpen en Gent krijgen nieuwe geluidsbelastingkaarten

Meer weten?

In opdracht van de Vlaamse overheid stelt GIM nieuwe geluidsbelastingkaarten samen voor de Antwerpse en Gentse agglomeraties

Klant: Vlaamse Overheid
Antwerpen en Gent krijgen nieuwe geluidsbelastingkaarten

Antwerpen en Gent krijgen nieuwe geluidsbelastingkaarten

Volgens de Europese richtlijn van 25 juni 2002 die handelt over de evaluatie en beheersing van omgevingslawaai moeten de lidstaten voor hun agglomeraties van meer dan 100.000 inwoners over geluidsbelastingkaarten beschikken. Bovendien moeten ze die door de Europese Commissie laten goedkeuren. Voor Vlaanderen gaat het concreet over de agglomeraties Antwerpen, Gent en Brugge.

De uitdaging

In 2010 werden voor Antwerpen en Gent al geluidsbelastingkaarten ingediend. Die bestaande kaarten waren aan een update toe. Daarnaast dienden een aantal afgeleide gegevens over de geluidsblootstelling te worden geïntegreerd.  De Vlaamse overheid gaf GIM de opdracht om de gegevensimport in de geluidsberekeningssoftware IMMI voor te bereiden.

De oplossing

GIM voerde een update uit aan de hand van de recentste bevolkingsdata en voegde nieuwe data toe: gegevens van de Haven van Antwerpen en de luchthaven van Deurne, en data uit de Vlaamse geluidsbelastingkaarten voor belangrijke wegen en spoorwegen. Tot slot transformeerde GIM de output naar geluidscontouren.

Het resultaat

Dankzij de voorbereiding van de gegevensimport door GIM kan de IMMI-software geactualiseerde geluidsbelastingkaarten berekenen voor de Gentse en Antwerpse agglomeraties, inclusief afgeleide gegevens over de blootstelling.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

  • Service Desk

    Al klant? GIM helpt je verder.

    Klantendienst