Slim prospecteren dankzij haarfijne perceelinformatie

Confidential

Meer weten?

Veel klanten schakelen GIM in om de concurrentie een stap voor te blijven. Logisch dat ze liever anoniem blijven. Want dankzij de inzet van Belmap weet een leverancier van brandstoftanks wat geen enkele van zijn concurrenten weet: welke percelen in België zijn geschikt voor de plaatsing van een installatie? Onder meer voldoende vrije ruimte en de eenvoudige toegankelijkheid bepalen of een perceel in aanmerking komt. Om die commerciële inzichten te verzamelen, deed de klant een beroep op perceelinformatie uit Belmap. Zo kent hij meteen het totale marktpotentieel in België.

Klant: Confidential
Oplossingen: Belmap
Slim prospecteren dankzij haarfijne perceelinformatie

De uitdaging

“Wil je ons systeem installeren, dan dien je een aantal restricties te respecteren”, weet de Senior Marketeer. “Vuistregel: voor ons systeem moet je voldoende afstand bewaren tot de perceelsgrens en aanpalende gebouwen. Het perceel moet bovendien goed toegankelijk zijn. De hamvraag: welke adressen komen daarvoor in aanmerking en welke niet? Dat wilden we uitvissen en GIM kwam met de geschikte oplossing op de proppen.”

De oplossing

GIM zette hiervoor Belmap in: een dataservice die alle Belgische adressen en gebouwen met haarfijne precisie weergeeft. Belmap kent de onbebouwde ruimte van elk adres in België. Zo kon de klant alle percelen met een vrije ruimte lager dan 70 m2 uitsluiten.

“Voor een correcte inschatting van de toegankelijkheid van die percelen, is het dan weer een absolute must om te weten welk type panden er zich bevinden”, voegt Bart Thomas, Product Development Manager bij GIM, toe. “Gaat het om open, halfopen of gesloten bebouwing? Ook deze informatie haalden we uit Belmap.”

Het resultaat

“Dankzij die dataverrijking krijgen we een gedetailleerd, up-to-date en betrouwbaar zicht op alle percelen die geschikt zijn voor de plaatsing van ons systeem, zowel in Vlaanderen als in Brussel en Wallonië”, besluit de klant. “Op basis van die commerciële inzichten kan de klant de Belgische markt nog gerichter benaderen en zo flink wat kosten en tijd uitsparen.”

“Dankzij de dataverrijking uit Belmap weten we welke percelen geschikt zijn voor de installatie van ons opslagsysteem"
Senior Marketeer bij de klant

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Véronique De Laet

  Véronique De Laet

  Business Line Manager Private Sector bij GIM

  +32 16 40 30 39 +32 16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst