eHealth Africa zet satellietbeelden in om polio te bestrijden

eHealth Africa zet satellietbeelden in om polio te bestrijden

Meer weten?

Om de doeltreffendheid van het vaccinatieprogramma tegen polio te verhogen, brengt GIM voor eHealth Africa de Nigeriaanse deelstaten Kaduna en Bauchi in kaart.

Klant: eHealth Africa
Oplossingen:
eHealth Africa zet satellietbeelden in om polio te bestrijden

eHealth Africa zet satellietbeelden in om polio te bestrijden

In Nigeria maakt polio of kinderverlamming nog heel wat slachtoffers. In het kader van het Global Polio Eradication Initiative zetten verschillende ngo’s hun schouders onder een grootschalige vaccinatiecampagne. Om het virus definitief een halt toe te roepen, moet elk kind ingeënt worden. eHealth Africa vatte de ambitie op om op basis van geavanceerde technologie de doeltreffendheid van de vaccinatiecampagnes van UNICEF, WHO en de Nigeriaanse overheid te verhogen.

De uitdaging

GIM kreeg van eHealth Africa de opdracht om de volledige Nigeriaanse deelstaten Kaduna en Bauchi in kaart te brengen. De immense oppervlakte (100.000 km²) was een grote uitdaging, net zoals de grote diversiteit aan morfologische kenmerken die uit de beelden dienden te worden gedistilleerd: stedelijke gebieden, dorpen en nederzettingen, verharde wegen en paden, waterwegen, meren enzovoort.

De oplossing

GIM riep de hulp van partner Airbus Defense & Space in en kon zo in een recordtijd het hele gebied in beeld brengen. De zeer hoge resolutiesatellietbeelden van Pléiades dienden als basis om de verschillende features via OBIA-beeldanalysetechnieken automatisch in kaart te brengen. Daarvoor maakte GIM gebruik van zijn expertise in eCognition-software.

Het resultaat

Dankzij de analyse van GIM is eHealth Africa er zeker van dat geen enkel dorpje in Kaduna en Bauchi over het hoofd wordt gezien. Bovendien kan de organisatie veel beter inspelen op hindernissen die de vaccinatieploegen op hun weg tegenkomen.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

  • Service Desk

    Al klant? GIM helpt je verder.

    Klantendienst