Locatieplanning voor retailers

Bereik je volle potentieel in retail met geo-analyse.

Meer weten?

Met geo-analyse krijg je toegang tot competitieve voordelen. Denk aan nuttige marktkennis, inzichten in je klantenbestand en de perfecte locatie voor je winkel, maar ook een ideale basis voor efficiëntere mediacampagnes.

Als retailer sta je voor unieke uitdagingen: e-commerce, grootschalige shoppingcenters, bereikbaarheid, leegstand, leegloop van kleine centra, en ga zo maar door. Geodata geven je inkijk in het hoofd en de gewoontes van je klanten, zodat je behendig kan inspelen op trends en veranderingen in de markt.

Speel je competitieve voordelen ten volle dankzij:

Perfect inzicht in je markt

Aan de hand van geodata krijg je inzicht in de strategie van je concurrenten, trends en bewegingen in de markt enzovoort. Zo hou je als retailer steeds een vinger aan de pols en verstevig je jouw concurrentiepositie.

Diepgaande kennis over je klanten

Waar wonen, werken en winkelen je klanten? Het antwoord op die vraag maakt in grote mate het verschil voor retailers. Dankzij mobiele data leer je meer over het gedrag van je klanten, zodat je op hun noden en gewoontes kan inspelen. Combineer je klant- en prospectiedata bovendien met socio-demografische inzichten, woninginformatie en aankoopgedrag, concurrentie, en vergeet je winkeldata niet. Dankzij geocodering bekom je een schat aan location intelligence om competitieve kansen voor je zaak te verzilveren.

De geknipte locatie voor je winkels

De locatie van je winkels bepaalt je succes. Waar komen veel mensen? Hoeveel concurrenten zijn er in de buurt? Is de plaats vlot bereikbaar? Zijn er voldoende parkeergelegenheden? Met de data van onder andere Locatus en Belmap stel je de ideale locatie vast. Bovendien ben je met een stevige portie locatie-informatie de concurrentie steeds te snel af, en weet je perfect wanneer een uitbreiding of nieuwe winkelopening aan de orde is.

Gerichte mediacampagnes

Gebruik geodata om efficiënte mediacampagnes op te starten. Richt je op de juiste klanten, via de juiste kanalen én op basis van de juiste geografische criteria. Met slimme geo-analyses spreek je elk klantensegment aan op de manier die zij verkiezen.

CARTO Reveal: location intelligence oplossing op maat van retailers

Met CARTO Reveal biedt GIM retailers de mogelijkheid om hun eigen data slim te combineren met een breed aanbod aan externe datastromen. Zo combineer je inzichten over winkelprestaties met informatie over mobiliteit, transacties, lifestyle, socio-demografie en vastgoedprijzen. Meer over CARTO Reveal > 

CARTO Reveal

Benieuwd wat we concreet voor jouw zaak kunnen betekenen met een oplossing op maat? Stel ons je vraag!

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Carl Bassi

  Carl Bassi

  Business Development Manager

  +32 (0) 16 40 30 39 +32 (0) 16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst