Persbericht: Merkator bundelt de krachten met GIM

Meer weten?

De nieuwe groep wordt de toonaangevende leverancier van geografische oplossingen, met een uitgebreid klantenbestand (500+) in de Benelux. De gecombineerde expertise van 180 professionals brengt data, software en diensten samen om overheden, nutsbedrijven en particuliere ondernemingen te helpen bij het bouwen van ultramoderne infrastructuur en het verlenen van diensten aan burgers en bedrijven.

Zellik, Leuven, Gembloux - België - 17 juni 2022: Merkator nv/sa kondigt vandaag de overname aan van GIM nv, inclusief zijn filiaal GIM Wallonie srl, een leverancier van geodata engineering, geografische artificiële intelligentie en applicatie-ontwikkeling. De fusie van deze toonaangevende Belgische Geo-ICT-bedrijven met Merkator verdubbelt meteen de impact van de groep wat het aantal medewerkers en de inkomsten betreft en bundelt een indrukwekkende hoeveelheid kennis en ervaring in de Geo-ICT-markt in België en daarbuiten. Naast de activiteiten van de Merkator Group in Nederland en Spanje, heeft het bedrijf nu ruim 180 Geo-professionals in dienst die opereren vanuit zes kantoren verspreid over Europa.  

"Deze belangrijke overname betekent een aanzienlijke versterking van de positie van Merkator in de ontwikkeling van geografische software en aanverwante professionele diensten. GIM bestaat niet alleen uit een erkend en getalenteerd team van Geo-ICT-experten met een sterke reputatie in het bouwen van Geo digital twins, maar het is ook een bedrijf met een authentieke cultuur", zegt Geert De Coensel, CEO van Merkator. "Ons gezamenlijk plan is om een magische geografische driehoek te creëren, waarin software, data en services elkaar aanvullen. Deze SDS-driehoek is van cruciaal belang bij het aanreiken van echt kant-en-klare oplossingen. Software heeft data nodig en data hebben software nodig. Door deze te combineren met professionele diensten die toegevoegde waarde opleveren voor onze klanten, ontstaat een uniek aanbod op de Belgische markt en bij uitbreiding in een veel bredere geografische context." 

"Al zowat 30 jaar levert GIM Geo-ICT-expertise en toonaangevende oplossingen op het gebied van geografische data, data-integratie en locatie-informatie in de overheids-, nuts-, telecommunicatie- en particuliere sector. Met meer dan 70 experts bedient GIM een indrukwekkende portefeuille van trouwe klanten. Marktexperts hebben GIM altijd gezien als een pionier en een baken in de markten die het bedient", aldus De Coensel.  

"Vandaag is een belangrijke dag voor de geo gemeenschap in België. Dit is een unieke kans om de geodata-engineering activiteiten van GIM uit te breiden en we zijn verheugd te kunnen steunen op Merkators bewezen kracht en expertise in geospatial software en high-end diensten", vertelt Vital Schreurs, oprichter van GIM. "Beide bedrijven delen een passie voor innovatie. Het management van GIM bereidt zich al enkele jaren voor op deze transitie en we kijken uit naar de samenwerking met Merkator om onze visie op het gebied van Geo digital twin-oplossingen verder te ontwikkelen." 

Over Merkator nv/sa 

Merkator nv/sa werd opgericht in 2011 en is een toonaangevende Belgische softwareleverancier die gespecialiseerd is in het uitwerken van network digital twin softwaretechnologie en het versnellen van “call-before-you-dig” (CBYD) en vergunningsprocessen voor de openbare ruimte. Merkator’s team van experten stelt alles in het werk om high-end professionele diensten te leveren in Geo ICT Telco & Utilities. Merkator helpt alle slimme net- en netbeheerders (glasvezel, koper, coax, elektriciteit, gas, water en afvalwater), en smart cities en lokale overheden om hun taken te vervullen, hun productiviteit en efficiëntie te verhogen, en uiteindelijk een hoge waarde te creëren voor hun klanten. Merkator nv/sa stelt vandaag meer dan 75 mensen tewerk. De belangrijkste merken van Merkator nv/sa zijn Marlin, Marlin Digital Twin, EagleInfra en Eaglebe.  

Meer info via: www.merkator.com www.marlindt.com www.eaglebe.com  

Over GIM nv   

GIM nv werd opgericht in 1994 en is een toonaangevende Belgische leverancier van geodata-integratie, Geo-AI en Geo-ICT-oplossingen. Met een team van meer dan 70 geo-experts helpt GIM bedrijven, overheden en nutsbedrijven om slimmere beslissingen te nemen en sneller te werken. GIM nv is in Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg actief via zijn dochteronderneming GIM Wallonie srl. GIMs vlaggenschipproduct Belmap, de digitale versie van de leefomgeving, biedt heldere inzichten in alle gebouwen, adressen en aanverwante thema’s in de Benelux.

Van links naar rechts: Olivier Damanet, Dave Dionne, Caroline Heylen, Geert De Coensel, Vital Schreurs, Christophe Adriaensen, Steven Smolders, Babs Dumont 

Geïnteresseerd in wat we doen?

Laat het ons weten