Innovatie

Onderzoek en Ontwikkeling

Meer weten?

GIM ontwikkelt innovatieve technieken voor het verwerken van ruimtelijke gegevens, ontwerpt vernieuwende toepassingen voor geo-info en integreert de laatste technologische ontwikkelingen.

Kerncompetities

Gegevensverwerking uit aardobservatie en de ontwikkeling van geografische informatiesystemen vormen de kerncompetenties van GIM sinds 1995. We ontwerpen en ontwikkelen oplossingen voor het onttrekken van informatie aan satellietbeelden voor geografische toepassingen. Daarbij spitsen we toe op het voorzien en verdelen van gebruikersoplossingen op basis van radar- en optische data, én voor de integratie van deze data in een volledig operationeel bedrijfsproces.

GIM heeft ook ook ervaring in de ontwikkeling van grootschalige Geografische Data Infrastructuur (GDI); zowel in het beheer van gegevens uit meerdere bronnen als in het opzetten van alle componenten van een GDI.

Oplossingen

De oplossingen van GIM – waaronder aardobservatiediensten, geospatiale data-infrastructuur, gebruikerssegmentatie, geïntegreerde toepassingen – worden niet aleen ingezet op nationaal en regionaal niveau, maar komen ook tegemoet aan de vereisten van instellingen zoals de Europese Commissie (EC, JRC) en het Europese Ruimtevaartagentschap.

  • Online GIS
    Onze GIMWebGIS en GIM GeoCMS systemen maken het mogelijk om kaarttoepassingen te publiceren op het web. Daarmee halen onze klanten meerwaarde uit investeringen in een geografisch informatiesysteem (GIS). Dankzij het internet of intranet maakt GIM GeoCMS immers waardevolle informatie altijd en overal toegankelijk binnen een organisatie.
     
  • Opensource-GIS
    Vandaag maken krachtige technologieën het delen van informatie makkelijker en uitgebreider, dankzij open formaten. Hiermee kunnen klanten van GIM de technische begrenzingen om data te ontsluiten overstijgen. GIM ontwerpt en ontwikkelt web-GIS-systemen en spatiale data-infrastructuur op basis van eigen ontwikkeling en open formaten. Zo maken we het mogelijk om informatie te delen en databases te bundelen, in lijn met de INSPIRE-richtlijn.  

Gebruik van standaarden

Als lid van het Open Geospatial Consortium (OGC) engageert GIM zich ten volle om de internationale standaarden te volgen in alle systemen en oplossingen die het ontwikkelt. GIM speelt ook een proactieve rol in het vastleggen en aanvaarden van deze standaarden op de Belgische markt, zowel federaal als in de regio’s. Precies hiertoe organiseren we opleidingen inzake geospatiale datamanagementtechnieken en het bouwen van een geografische data-infrastructuur. 
 

COMBUST: van "big" naar betrouwbare geodata

Hoe de stortvloed aan digitale informatie ("Big Data") omzetten naar bruikbare en betrouwbare beslissingsinformatie?  Dat is het uitgangspunt van COMBUST, een onderzoeksproject van iMinds, waaraan GIM participeert als expert in geografische data (meer info). 

Innovatie
Innovatie
Innovatie