GIM Aardobservatie: van satellietbeelden tot relevante inzichten

Meer weten?

In zowel de publieke als de private sector kan GIM bouwen op ruim 15 jaar ervaring in geïntegreerde oplossingen voor de verwerking en analyse van talrijke types satellietbeelden, van optisch tot radar.

Om je geografische inzichten te bieden waarmee uw organisatie meteen aan de slag kan, volgen we een 4-stappenplan. 

Stap 1 — We brengen je noden in kaart

De beste locatie voor uw nieuwe (landbouw)site, een overzicht van plaatsgebonden risico’s, de voortgang van uw activiteiten, demografische ontwikkelingen … Vertel ons welke info je zoekt en GIM vertaalt je noden en vragen naar de nodige technische specificaties en tools.

Stap 2 — We helpen je de juiste satellietbeelden te kiezen

Het aanbod satellietbeelden neemt met de dag toe. Op basis van een uitgebreid portfolio aan providers zoekt GIM niet alleen de allerbeste, maar ook de meest relevante satellietbeelden en sensordata voor je organisatie of project. Ofwel consulteren we daarbij referentiedatabases en archiefbeelden; ofwel kopen en verzamelen we  nieuwe data, waarbij we het volledig aankoopproces van a tot z plannen en coördineren.

Stap 3 — We analyseren in detail en op maat

Zowel voor milieu- als landbouw- en stedelijke sectoren verwerken we satellietbeelden van hoge tot zeer hoge resolutie. Daarbij specialiseert GIM zich in objectgebaseerde beeldanalyse (Object-Based Image Analysis, kortweg: OBIA), waarbij we relevante objectkenmerken haarfijn distilleren en interpreteren. Om tot analytics op jouw maat te komen, gebruiken en combineren we een aantal technieken:

Stap 4 — We leveren nuttige inzichten, in welk bestandsformaat ook

Het resultaat van GIM’s analyses? Relevante en actuele geografische inzichten waarmee u tot betere strategische keuzes komt en uw organisatie en activiteiten een pak efficiënter maakt. Het bestandformaat waarin we deze analytics leveren, kiest u volledig zelf. Zo kun je er vlot mee aan de slag in de meest specifieke toepassingen, zoals precisielandbouw.


Wat de aardobservatiediensten van GIM voor jou kunnen betekenen? Bespreek het met ons, volledig vrijblijvend. 

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Véronique De Laet

  Véronique De Laet

  Project Manager

  +32 16 40 30 39 +32 16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst