Actiegerichte geo-inzichten voor precisielandbouw

Meer weten?

Door de juiste satellietbeelden op het juiste moment te analyseren, kom je tot actiegerichte inzichten voor je landbouwpercelen. Ontdek hoe je aandachtzones in kaart brengt en zo elke lap grond de nodige specifieke aandacht geeft.

Gedetailleerde bodemanalyses

GIM analyseert satellietbeelden om – tot op het hoogste detailniveau – te bepalen welke stukken grond het best geschikt zijn voor landbouwactiviteiten. Onze aanpak:

 • Aan de hand van archiefbeelden gaan we gewasprestaties uit het verleden na. Zo schatten we de bodemprestaties nauwkeurig in.
   
 • Op basis van satellietbeelden van onbegroeide grond krijgen we inzicht in de specifieke bodemeigenschappen (zoals waterretentie, de hoeveelheid organische materie en de homogeniteit van de bodemsamenstelling).

Het resultaat? Je beschikt over alle vereiste informatie om de efficiëntste en milieuvriendelijkste landbouwkeuzes te maken, je oogstopbrengst te verhogen en elk specifiek stukje grond de gepaste aandacht te schenken.

Gewassen en plantages in real-time monitoren

Door satellietbeelden op regelmatige tijdstippen te analyseren, creëert GIM metrics, indicatoren en tijdreeksen op maat. Die leggen de evolutie van je gewassen en veranderingen op het land gedetailleerd vast. De voordelen op een rij.

 • Je ziet meteen welke percelen uw aandacht verdienen.
  Plantenziektes, onkruid, insectenplagen, waterstress enzovoort worden heel precies en snel in kaart gebracht. Je doet bovendien gerichter dan ooit aan cropscouting: Je volgt nauwgezet de prestaties van je gewassen en de plantenstress die ze ondervinden door insecten, en meet zo de efficiëntie van je beschermende interventies op het land.

 • Je grijpt efficiënt en tijdig in op het land, enkel waar nodig.
  Door uw gewassen doelgericht te monitoren, neem je alleen op getroffen plekken de nodige beschermingsmaatregelen. Het resultaat? Geen overbodige inspanningen op het veld en een minimum aan verspilling.

 • Je plukt (letterlijk) de vruchten van geo-inzichten op maat.
  Voor de meest specifieke toepassingen, waaronder:
  - de productie van zaden optimaliseren;
  - tropische plantages tot op individueel boomniveau beheren;
  - fruitgaarden gericht irrigeren.

Hoe GIM je precisielandbouw kan ondersteunen? Bespreek het met ons.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Véronique De Laet

  Véronique De Laet

  Project Manager

  +32 16 40 30 39 +32 16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst