Digitale Overheid

Meer weten?

Onze antwoorden op uitdagingen voor Digitale Overheid

Digitale Overheid

Een GIS-infrastructuur uitbouwen

Een performant GIS garandeert een continue, open, veilige en betrouwbare communicatie via uiteenlopende platformen. Het is ook in lijn met INSPIRE – de Europese richtlijn over GIS.

Werkt je GIS niet langer performant of biedt het niet de oplossing die je zoekt?

Bij GIM pakken we uw vraag aan in vier stappen. Eerst voeren we GIS-audit uit om de sterktes en zwaktes van je huidige systeem te onderzoeken. Vervolgens voorzien we een stappenplan om de huidige situatie naar een performante GDI te migreren. We adviseren je ook bij het uittekenen van uw architectuur en de keuze van je software. Ten slotte implementeren we de GDI, integreren die met je andere bedrijfssystemen, migreren je gegevens en voorzien softwareontwikkeling op maat.

Digitale Overheid

Je geografische informatie toegankelijk maken

Bij het openstellen van je data voor een groter publiek (open data) ga je best doordacht tewerk. GIM denkt met je mee over de standaarden die je het best gebruikt en biedt je uitgekiende technische oplossingen.

Als je je data wil beschikbaar maken via een geoportaal, denken we samen met je na over de organisatie van je data, de doelgroepen die je wil bereiken en de diensten die je wil leveren. We helpen je bij het beheer van de rechten van gebruikers. Bovendien kunnen we geodata ook beschikbaar maken via mobiele apparaten.

Digitale Overheid

Je dienstverlening verbeteren door geografische data slimmer te gebruiken

Door je geografische databronnen te combineren, kun je ze omvormen tot bruikbare informatie voor je dienstverlening. GIM helpt overheden met het structureren van geografische databanken (formaten, objecten, relaties). Of je kan bij ons terecht om je bestaande datamodel te transformeren naar een ander, bruikbaarder of opgelegd bestandsformaat.

We kunnen ook je geodataverzameling optimaliseren. Zo kunnen we digitale data samenbrengen uit verschillende bronnen of kunnen we meerdere datasets harmoniseren tot 1 geheel.

GIM helpt overheden ook om de juiste controlemechanismen voor geodata op te zetten. Zo ben je zeker van een optimale kwaliteit inzake geometrie (bijvoorbeeld topologie) en attributen. Bovendien detecteren we incoherenties bij het combineren van meerdere bronnen, in 2D of 3D.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  An Heirman

  An Heirman

  Project & Relation Manager

  +32 (0)16 40 30 39 +32 (0)16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst

  Geïnteresseerd in wat we doen?

  Laat het ons weten