Cebeo en GIM voeren vestigingsanalyse uit

Meer weten?

Met het oog op de uitbreiding van zijn verkoopnetwerk bracht Cebeo samen met GIM het potentieel van bestaande en potentiële vestigingen in kaart.

Klant: Cebeo
Oplossingen: Geomarketing, Geocoderen
Cebeo en GIM voeren vestigingsanalyse uit

Cebeo brengt potentieel verkoopnetwerk in kaart

Cebeo is Belgisch marktleider op het vlak van distributie van elektrotechnisch materiaal aan professionele klanten. De elektrogroothandel beschikt over een dertigtal vestigingen voor die doelgroep, maar wil geen enkele commerciële opportuniteit mislopen. Daarom keek het bedrijf uit naar een objectieve basis voor de verdere uitbreiding van zijn verkoopnetwerk.

De uitdaging

Concreet wou Cebeo een beter inzicht krijgen in het totale potentieel van zijn bestaande verkooppunten en interessante locaties spotten voor nieuwe vestigingen. GIM kreeg de opdracht om aan de hand van klantengegevens een vestigingsanalyse uit te voeren.

De oplossing

GIM bestudeerde de klantendata van Cebeo en bakende per verkoopvestiging een invloedgebied af. Vervolgens bracht GIM het potentieel in kaart via adressenbestanden van installateursbedrijven, inclusief een aantal bedrijfsgegevens zoals aantal werknemers en marktaandeel. Door het potentieel, de huidige invloedsgebieden en concurrerende elektrogroothandels te koppelen, kon GIM het niet-benutte potentieel berekenen.

Het resultaat

Op basis van het GIM-rapport met kaarten en aanbevelingen kon Cebeo nagaan in welke gebieden de markt nog niet verzadigd is en welk potentieel een nieuwe vestiging zou hebben. In zo’n regio kan het voor de distributeur immers interessant zijn om een nieuw verkooppunt te openen of een overname te overwegen.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Véronique De Laet

  Véronique De Laet

  Project Manager

  +32 16 40 30 39 +32 16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst