Data Science Consultant

Meer weten?

GIM is een expert in geografische informatie. We helpen onze klanten om betere beslissingen te nemen en effectiever te werken door het gebruik van ruimtelijke inzichten. Je kan gerust zeggen dat intelligente locatiesoftware en de verwerking van geodata onze passie is. Wij zijn een groeiend bedrijf, geloven in een zelfsturende cultuur en duurzame bedrijfsverantwoordelijkheid. Voor de uitbouw van onze consultancy activiteiten, zijn we op zoek naar Data Scientists.

Hieronder vind je geen klassieke vacature, maar het verschil dat je zal maken in de vorm van een kort verhaal. Wil jij samen met ons werken aan een wereld waarin geodata mensen helpen om beter te leven en slimmere keuzes te maken? Laat het ons weten!

Als data science consultant transformeer ik geodata tot bruikbare locatiegebaseerde inzichten die operationele processen aansturen of strategische beslissingen bij onze klanten beïnvloeden. Ik vertaal hiervoor zakelijke aanvragen in big data-vereisten en verzamel deze data uit meerdere gegevensbronnen. Dankzij mijn analyses worden deze gegevens omgezet in betekenisvolle inzichten voor onze klanten.

Ik verzamel en rapporteer dus niet gewoon gegevens, maar bekijk ze vanuit verschillende en creatieve invalshoeken om eerder verborgen inzichten te ontdekken. Ik reken hiervoor niet enkel op mijn uitgebreide kennis van Python en SQL, maar kan dankzij mijn ruime interesse in big data technologieën (Hadoop, HDFS, Hive, Spark..) en tools voor geospatiale analyse (QGIS, Postgis, geo Python libraries..) het verschil maken voor onze klanten. Ik ben hiernaast ook in staat om manieren aan te bevelen om deze gegevens toe te passen en om data-gebaseerde innovatie te stimuleren.

Ook draag ik bij aan de lange-termijn efficiëntie van onze klanten door procedures te ontwikkelen die de levering van terugkerende rapporten en analyses verder automatiseren, van data-extractie tot visualisatie. Dankzij een gedegen technology watch blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen data science en kan ik inspiratie halen uit verschillende technologieën of sectoren voor een algemene kennisopbouw. Ik volg ook de laatste ontwikkelingen en activiteiten ter plaatse bij onze klanten op de voet, en ben daardoor in staat om nieuwe opportuniteiten voor GIM te identificeren.

Ik neem de lead voor mijn eigen deadlines en ben alert in verband met de teamplanning en de beloofde deliverables die wij als team nastreven. Ik neem processen en tools kritisch onder de loep en betrek mijn collega’s om verbeteringen aan te gaan en te implementeren. Dankzij mijn inbreng worden oplossingen, processen en samenwerkingen naar een hoger niveau getild en raken collega’s, klanten en partners geïnspireerd om uitdagingen vanuit een bredere scope en een vernieuwende insteek te bekijken.

Wat wij bieden?

Een boeiende carrière in een dynamische en sterk innoverende omgeving met heel veel ruimte voor eigen inbreng, eigenaarschap en initiatief. Bij GIM weten we dat medewerkers het verschil maken. We willen jou volop betrekken en kansen geven om ons bedrijf mee uit te bouwen. Uiteraard is dit aangevuld met goede arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden en dito verloning inclusief extralegale voordelen. Er staat een gedegen inwerkprogramma op jou te wachten!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, stuur dan een motivatiebrief met CV met vermelding van de referentie ‘Data Science Consultant’ naar: jobs_nl@gim.be t.a.v. Iris Jans.

Stel je kandidaat!

Laat ons weten wie je bent en waarom je bij GIM wil werken. Stuur nu je motivatiebrief en CV naar jobs.nl@gim.be