Overheden

Een goed uitgebouwde geografische data infrastructuur (GDI) laat overheden toe om correct te communiceren én om een goede dienstverlening te bieden aan burgers, bedrijven en andere overheidsdiensten.

Slimme geo-oplossingen voor Overheden? Contacteer GIM

of  laat u inspireren door realisaties voor onze klanten 

Onze antwoorden op uitdagingen voor Overheden

Overheden

Een GIS-infrastructuur uitbouwen

Een performant GIS garandeert een continue, open, veilige en betrouwbare communicatie via uiteenlopende platformen. Het is ook in lijn met INSPIRE – de Europese richtlijn over GIS.

Werkt uw GIS niet langer performant of biedt het niet de oplossing die u zoekt?

Bij GIM pakken we uw vraag aan in vier stappen. Eerst voeren we GIS-audit uit om de sterktes en zwaktes van uw huidige systeem te onderzoeken. Vervolgens voorzien we een stappenplan om de huidige situatie naar een performante GDI te migreren. We adviseren u ook bij het uittekenen van uw architectuur en de keuze van uw software. Ten slotte implementeren we de GDI, integreren die met uw andere bedrijfssystemen, migreren uw gegevens en voorzien softwareontwikkeling op maat.

Overheden

Uw geografische informatie toegankelijk maken

Bij het openstellen van uw data voor een groter publiek (open data) gaat u best doordacht tewerk. GIM denkt met u mee over de standaarden die u het best gebruikt en biedt u uitgekiende technische oplossingen.

Als u uw data wil beschikbaar maken via een geoportaal, denken we samen met u na over de organisatie van uw data, de doelgroepen die u wil bereiken en de diensten die u wil leveren. We helpen u bij het beheer van de rechten van uw gebruikers. Bovendien kunnen we uw geodata voor hen ook beschikbaar maken via mobiele apparaten.

Overheden

Uw dienstverlening verbeteren door geografische data slimmer te gebruiken

Door uw geografische databronnen te combineren, kan u ze omvormen tot bruikbare informatie voor uw dienstverlening. GIM helpt overheden met het structureren van geografische databanken (formaten, objecten, relaties). Of u kan bij ons terecht om uw bestaande datamodel te transformeren naar een ander, bruikbaarder of opgelegd bestandsformaat.

We kunnen ook uw geodataverzameling optimaliseren. Zo kunnen we digitale data samenbrengen uit verschillende bronnen of kunnen we meerdere datasets harmoniseren tot 1 geheel.

GIM helpt overheden ook om de juiste controlemechanismen voor geodata op te zetten. Zo bent u zeker van een optimale kwaliteit inzake geometrie (bijvoorbeeld topologie) en attributen. Bovendien detecteren we incoherenties bij het combineren van meerdere bronnen, in 2D of 3D.

Deze pagina delen:

Meer weten over onze oplossingen voor overheden?

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

  • Service Desk

    Al klant? GIM helpt u verder.

    Klantendienst

    Geïnteresseerd in wat we doen?