Oplossingen voor nutsbedrijven en infrastructuur

Correcte en actuele geodata zijn een essentiële basistool voor nutsbedrijven en infrastructuurspelers. Voor een correcte planning en uitvoering van werken én voor een efficiënte samenwerking met overheden en met andere partijen.

Slimme geo-oplossingen voor Nutsbedrijven en Infrastructuur? Contacteer GIM

of  laat u inspireren door realisaties voor onze klanten 

Onze antwoorden op uitdagingen voor Nutsbedrijven en Infrastructuur

Nutsbedrijven en Infrastructuur

Planaanvragen vanuit het KLIP en KLIM-portaal efficiënt afhandelen

Als kabel- en leidingbeheerder (KLB) bent u in Vlaanderen verplicht uw planaanvragen af te handelen via het KLIP-portaal van de Vlaamse Overheid. Vanaf 1 januari 2016 (KLIP Digitale Fase) moet dit volledig digitaal gebeuren in het specifieke IMKL uitwisselingsformaat.

Voor Wallonië en Brussel verlopen de planaanvragen via het KLIM (CICC) portaal. GIM biedt u een geïntegreerde oplossing die aangepast is aan de vereisten van zowel het KLIP DF als het KLIM-platform.

Als kabel- en leidingbeheerder kiest u het best voor een solide en geïntegreerde oplossing aangepast aan de noden van uw organisatie. Bij GIM kan u terecht voor:

- het omzetten van uw papieren plannen of scans naar intelligente digitale data;

- het modelleren en converteren van uw digitale data naar het vereiste datamodel (bv IMKL in Vlaanderen);

- het automatisch afhandelen en beheren van planaanvragen vanuit de KLIP- en KLIM-portalen.

Nutsbedrijven en Infrastructuur

Uw geografische data converteren

Moet u een grote hoeveelheid geografische data converteren, integrereren of valideren?  Met traditionele GIS of CAD software is dat een tijdrovende en dus dure aangelegenheid. GIM brengt daar verandering is door de kracht van automatisatie. Automatische conversie, data integratie en validatie verloopt sneller, is betrouwbaar en verhoogt uw interne efficiëntie.

Een voorbeeld hiervan is het afstemmen van en uw geografische data op het GRB (Grootschalig Referentie Bestand), de topografische referentie voor Vlaanderen. Door uw data af te stemmen op de referentie bent u zeker van de kwaliteit en kan u makkelijker data uitwisselen met andere organisaties.

Nutsbedrijven en Infrastructuur

Optimaal netwerkbeheer

Voor het beheer van netwerken van kabels, buizen en leidingen is een correct zicht op alle geografische gegevens een noodzakelijke vereiste.

- Dankzij een complete en correcte inventaris van uw netwerk kan u de waarde ervan op pijl houden

- Beslissingen over eventuele uitbreidingen kunnen gebeuren op basis van betrouwbare basisgegevens

- Onderhoudswerken gebeuren efficiënt en op basis van een correcte en actuele toestand

- U kan simulaties maken voor een aangepaste dimensionering.

Nutsbedrijven en Infrastructuur

Tracéplanning

Voor het uittekenen van nieuwe tracés voor grote infrastructuurprojecten – pijpleidingen, hoogspanningskabels, waterwerken, transportnetwerken, enz. –  dient u een helder beeld te hebben van de mogelijke locaties. Een potentieel tracé moet u immers gedetailleerd in kaart kunnen brengen, met een duidelijk overzicht van de bodemcondities, de natuurlijke en infrastructuurgebonden hindernissen enzovoort.

Deze pagina delen:

Meer weten over de oplossingen van GIM voor nutsbedrijven en infrastructuur?

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

  • Service Desk

    Al klant? GIM helpt u verder.

    Klantendienst

    Geïnteresseerd in wat we doen?