Lokale besturen

Lokale besturen kunnen aanzienlijk sneller, efficiënter en beter werken dankzij performante GIS-systemen. Met tal van taken: toestemming verlenen, een buurtbevraging organiseren, concessies beheren, KLIP-aanvragen beantwoorden, ...

Slimme geo-oplossingen voor Lokale besturen? Contacteer GIM

of  laat u inspireren door realisaties voor onze klanten 

Onze antwoorden op uitdagingen voor Lokale besturen

Lokale besturen

Planaanvragen vanuit het KLIP -portaal efficiënt afhandelen

Als kabel- en leidingbeheerder (KLB) bent u in Vlaanderen verplicht uw planaanvragen af te handelen via het KLIP-portaal van de Vlaamse Overheid. Vanaf 1 januari 2016 (KLIP Digitale Fase) moet dit volledig digitaal gebeuren in het specifieke IMKL uitwisselingsformaat.

Voor Brussel verlopen de planaanvragen via het KLIM (CICC) portaal. GIM biedt u een geïntegreerde oplossing die aangepast is aan de vereisten van zowel het KLIP DF als het KLIM-platform.

Als kabel- en leidingbeheerder kiest u het best voor een solide en geïntegreerde oplossing aangepast aan de noden van uw organisatie. Bij GIM kan u terecht voor:

- het omzetten van uw papieren plannen of scans naar intelligente digitale data;

- het modelleren en converteren van uw digitale data naar het vereiste datamodel (bv IMKL in Vlaanderen);

- het automatisch afhandelen en beheren van planaanvragen vanuit de KLIP- en KLIM-portalen.

Lokale besturen

Geografische data naadloos afstemmen op het GRB

Het Grootschalig Referentie Bestand (GRB) is een geografisch informatiesysteem dat dient als topografische referentie voor Vlaanderen. Het is een gemeenschappelijke geografische basis, waarop alle gebruikers eigen gegevens kunnen enten.

Het GRB – gebiedsdekkend voor Vlaanderen – is vanaf 2015 verplicht te gebruiken, conform het GRB-decreet. Het is een belangrijk instrument voor het organisatiebreed inzetten van GIS bij organisaties die met grootschalige geodata werken.

Waarom u uw gegevens en werking beter afstemt op het GRB? De GIS-matig verkregen informatie is eerst en vooral betrouwbaarder: de antwoorden op uw vragen inzake stedenbouwkundige voorschriften, opzoekingen in de notarisbrief, … zullen dan ook correcter zijn. Bovendien verloopt de werking van uw organisatie efficiënter en verleent u een betere dienstverlening aan uw burgers. Ook kan u grensoverschrijdende problemen makkelijker aanpakken. En ten slotte kan u beter communiceren met andere GDI-Vlaanderen-partners via de uitwisseling en het gebruik van elkaars gegevens.

Door het gebruik van diverse en onstabiele referentie-ondergronden in het verleden, worden de geografische data van gemeenten niet correct op het GRB weergegeven.

Kijk bijvoorbeeld hoe GIM de stad Gent helpt bij de harmonisatie van wegeninformatie met het GRB

Deze pagina delen:

Meer info over onze oplossingen voor lokale besturen?

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

  • Service Desk

    Al klant? GIM helpt u verder.

    Klantendienst

    Geïnteresseerd in wat we doen?