Landbouw

Bepaalde landbouwgronden of akkerzones vergen specifieke aandacht. Maar weet u welke? Op basis van satellietbeelden krijgt u de nodige geo-inzichten om uw precisielandbouw te ondersteunen en uw oogstopbrengst zo kostenefficiënt mogelijk te verhogen.

Slimme geo-oplossingen voor Landbouw? Contacteer GIM

of  laat u inspireren door realisaties voor onze klanten 

Onze antwoorden op uitdagingen voor Landbouw

Landbouw

Het potentieel van uw akkerbouwgronden nauwkeurig bepalen

Welke akkers hebben de meest homogene samenstelling en garanderen zo een oogst van de hoogste kwaliteit? Waar plant u het best welk gewas? Welke gronden zijn het meest geschikt voor nieuwe landbouwactiviteiten?

Het zijn slechts enkele vragen waarop satellietbeelden een antwoord bieden. Door bodemkwaliteit en -eigenschappen op de kaart te zetten, biedt GIM u alle geo-inzichten om de efficiëntste keuzes te maken. Daarnaast krijgt u een uitgebreid overzicht van uw akkers om de gewasrotatie te optimaliseren.,

Landbouw

Gericht gewasbeheer: de juiste ingreep op de juiste plek

U wilt uw oogstopbrengst naar nieuwe hoogtes tillen met een minimum aan extra inspanningen? Dan zijn specifieke inzichten in de variatie binnen uw akkers en gedetailleerde monitoring een absolute must. Door satellietbeelden op geregelde tijdstippen te analyseren, helpt GIM u uw landbouwgronden tot in de kleinste hoekjes te begrijpen:

Niet alleen de evolutie van uw gewassen, maar ook plantenziektes en -stress, onkruid- en insectenplagen worden snel en haarfijn gelokaliseerd. Zo kan u doelgericht ingrijpen waar dat nodig is, en uw oogst beter plannen.

Resultaat? Uw akker wordt niet langer als een uniform geheel beheerd. U bespaart op dure en tijdrovende ingrepen. Bovendien vermindert u de impact op het milieu. 

Landbouw

(Tropische) plantages aanplanten en duurzaam beheren

Met satellietbeelden komt u tot de juiste geo-inzichten op het juiste momenten om uw oogstopbrengst te verhogen. Op basis daarvan kan u bijvoorbeeld: 

- tropische plantages efficiënt ontwikkelen en de prestaties ervan monitoren (op korte én lange termijn);
- boom- en fruitgaarden gericht irrigeren en beheren;
- uw oogst efficiënt plannen en die planning nauwgezet opvolgen;
- de gezondheid van elke boom afzonderlijk in de gaten houden.

Het resultaat? U brengt onder meer insectenplagen, plantenziekten en –stress precies in kaart. De ideale basis voor daadkrachtige maatregelen om uw gewassen en oogst te beschermen, zonder verspilling van bijvoorbeeld pesticiden. En ook uw zoektocht naar geschikte landbouwgronden worden door de analyses van GIM ondersteund aan de hand van info over gewasprestaties uit het verleden. Leer hier hoe GIM Socfin ondersteunt bij het zoeken naar geschikte locaties voor plantages

Deze pagina delen:

Leer meer over de oplossingen van GIM voor precisielandbouw

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

  • Service Desk

    Al klant? GIM helpt u verder.

    Klantendienst

    Geïnteresseerd in wat we doen?