Nutsbedrijven en Infrastructuur

Meer weten?

Onze antwoorden op uitdagingen voor Nutsbedrijven en Infrastructuur

Nutsbedrijven en Infrastructuur

Je adressen optimaal beheren

In de knoop met het beheer van je adressen? Nauwkeurige adres- en plaatsinformatie is onmisbaar voor een goed netwerkbeheer. GIM ondersteunt nutsbedrijven in het strategisch, operationeel en commercieel beheer van hun netwerk.

Nutsbedrijven en Infrastructuur

Planaanvragen vanuit het KLIP en KLIM-portaal efficiënt afhandelen

Als kabel- en leidingbeheerder (KLB) bent u in Vlaanderen verplicht uw planaanvragen af te handelen via het KLIP-portaal van de Vlaamse Overheid. 

Voor Wallonië en Brussel verlopen de planaanvragen via het KLIM (CICC) portaal. GIM biedt je een geïntegreerde oplossing die aangepast is aan de vereisten van zowel het KLIP als het KLIM-platform.

Als kabel- en leidingbeheerder kiest je het best voor een solide en geïntegreerde oplossing aangepast aan de noden van uw organisatie. 

Nutsbedrijven en Infrastructuur

Je geografische data converteren

Moet je een grote hoeveelheid geografische data converteren, integrereren of valideren?  Met traditionele GIS of CAD software is dat een tijdrovende en dus dure aangelegenheid. GIM brengt daar verandering is door de kracht van automatisatie. Automatische conversie, data integratie en validatie verloopt sneller, is betrouwbaar en verhoogt uw interne efficiëntie.

Een voorbeeld hiervan is het afstemmen van en uw geografische data op het GRB (Grootschalig Referentie Bestand), de topografische referentie voor Vlaanderen. Door je data af te stemmen op de referentie ben je zeker van de kwaliteit en kan je makkelijker data uitwisselen met andere organisaties.

Nutsbedrijven en Infrastructuur

Optimaal netwerkbeheer

Voor het beheer van netwerken van kabels, buizen en leidingen is een correct zicht op alle geografische gegevens een noodzakelijke vereiste.

- Dankzij een complete en correcte inventaris van je netwerk kun je de waarde ervan op pijl houden

- Beslissingen over eventuele uitbreidingen kunnen gebeuren op basis van betrouwbare basisgegevens

- Onderhoudswerken gebeuren efficiënt en op basis van een correcte en actuele toestand

- Je kan simulaties maken voor een aangepaste dimensionering.

Nutsbedrijven en Infrastructuur

Tracéplanning

Voor het uittekenen van nieuwe tracés voor grote infrastructuurprojecten – pijpleidingen, hoogspanningskabels, waterwerken, transportnetwerken, enz. –  dien je een helder beeld te hebben van de mogelijke locaties. Een potentieel tracé moet je immers gedetailleerd in kaart kunnen brengen, met een duidelijk overzicht van de bodemcondities, de natuurlijke en infrastructuurgebonden hindernissen enzovoort.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Bart Tuyteleers

  Bart Tuyteleers

  Business Development Manager

  016403039 016403039

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst

  Geïnteresseerd in wat we doen?

  Laat het ons weten