Landbouw

Meer weten?

Onze antwoorden op uitdagingen voor Landbouw

Landbouw

Het potentieel van je akkerbouwgronden nauwkeurig bepalen

Welke akkers hebben de meest homogene samenstelling en garanderen zo een oogst van de hoogste kwaliteit? Waar plant je het best welk gewas? Welke gronden zijn het meest geschikt voor nieuwe landbouwactiviteiten?

Het zijn slechts enkele vragen waarop satellietbeelden een antwoord bieden. Door bodemkwaliteit en -eigenschappen op de kaart te zetten, biedt GIM je alle geo-inzichten om de efficiëntste keuzes te maken. Daarnaast krijg je een uitgebreid overzicht van je akkers om de gewasrotatie te optimaliseren.,

Landbouw

Gericht gewasbeheer: de juiste ingreep op de juiste plek

Je wilt je oogstopbrengst naar nieuwe hoogtes tillen met een minimum aan extra inspanningen? Dan zijn specifieke inzichten in de variatie binnen uw akkers en gedetailleerde monitoring een absolute must. Door satellietbeelden op geregelde tijdstippen te analyseren, helpt GIM om je landbouwgronden tot in de kleinste hoekjes te begrijpen:

Niet alleen de evolutie van je gewassen, maar ook plantenziektes en -stress, onkruid- en insectenplagen worden snel en haarfijn gelokaliseerd. Zo kan je doelgericht ingrijpen waar dat nodig is, en je oogst beter plannen.

Resultaat? Je akker wordt niet langer als een uniform geheel beheerd. Je bespaart op dure en tijdrovende ingrepen. Bovendien verminder je de impact op het milieu. 

Landbouw

(Tropische) plantages aanplanten en duurzaam beheren

Met satellietbeelden kom je tot de juiste geo-inzichten op het juiste momenten om je oogstopbrengst te verhogen. Op basis daarvan kun je bijvoorbeeld: 

- tropische plantages efficiënt ontwikkelen en de prestaties ervan monitoren (op korte én lange termijn);
- boom- en fruitgaarden gericht irrigeren en beheren;
- uw oogst efficiënt plannen en die planning nauwgezet opvolgen;
- de gezondheid van elke boom afzonderlijk in de gaten houden.

Het resultaat? Je brengt onder meer insectenplagen, plantenziekten en –stress precies in kaart. De ideale basis voor daadkrachtige maatregelen om je gewassen en oogst te beschermen, zonder verspilling van bijvoorbeeld pesticiden. En ook je zoektocht naar geschikte landbouwgronden worden door de analyses van GIM ondersteund aan de hand van info over gewasprestaties uit het verleden. Leer hier hoe GIM Socfin ondersteunt bij het zoeken naar geschikte locaties voor plantages

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Véronique De Laet

  Véronique De Laet

  Project Manager

  +32 16 40 30 39 +32 16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst

  Geïnteresseerd in wat we doen?

  Laat het ons weten