Seminarie: Informatiebeheer voor het openbaar domein, 7 november in Leuven

Meer weten?
1 oktober 2019

Het verwerken en actueel houden van informatie over het openbaar domein is voor vele lokale besturen een taaie klus. In dit seminarie stellen we oplossingen voor die het informatiebeheer automatiseren en verlichten.

Nu inschrijven

Goed onderhouden wegen en pleinen, aangename parken en plantsoenen die het straatbeeld opfleuren, een veilige schoolomgeving voor kinderen. Iedereen droomt van een kwalitatieve openbare ruimte, op maat van zijn gebruikers en duurzaam beheerd.

Een goed beheer van het openbaar domein steunt op een professioneel informatiebeheer. De juiste informatie moet op elk moment beschikbaar zijn. Bovendien moeten de gegevens vlot gedeeld kunnen worden met interne en externe partijen. 

Vaak knelt het schoentje bij het verwerken en actueel houden van de gegevens. Gelukkig snelt de technologie te hulp. Met behulp van de data-integratiesoftware FME ontwikkelde GIM een oplossing die databeheer van het openbaar domein ondersteunt en automatiseert. Deze oplossing is gebaseerd op het informatiemodel uitgewerkt in het kader van OSLO Openbaar Domein. Ze verlost administraties van dubbel werk in hun databeheer en vermijdt tijdverlies. Zo kunnen lokale besturen correcte analyses maken en de juiste beslissingen nemen over het beheer van hun openbaar domein. 

Op donderdag 7 november organiseert GIM een seminarie over dit thema.  

Programma:

  • 9u30: ontvangst met koffie
  • 10u-12u: seminarie: informatiebeheer van het openbaar domein met toelichting over de OSLO standaard, FME software en een demo van de oplossing 
  • 12u-13u: broodjeslunch

Het seminarie vindt plaats in het kantoor van GIM in Leuven. Dit is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (wegbeschrijving). 

Interesse? Deelname is gratis mits registratie. Meld je nu aan via het online formulier >