Nieuwe versie IMKL en GIM KLIP tools

19 oktober 2017

Onlangs bracht het Agentschap Informatie Vlaanderen een nieuwe versie van het KLIP-systeem in productie.  Hierdoor kunnen planaanvragers kabel- en leidinginformatie opvragen in het nieuwe IMKL V2.3 formaat. Ook de GIM KLIP oplossingen kregen een update om dit nieuw formaat te ondersteunen. Meteen werden ook enkele nieuwe functies toegevoegd.

GIM IMKL Reader klaar voor IMKL 2.3

De nieuwe IMKL-versie 2.3 is niet compatibel met vorige versies.  Bestaande systemen voor het inlezen van IMKL-data dienden dus aangepast te worden.  De GIM IMKL Reader is intussen klaar voor IMKL 2.3 en ondersteunt uiteraard nog steeds de vorige IMKL-versies.  Dit is nodig aangezien kabel- en leidingbeheerders een jaar tijd hebben om de overgang te maken.  Gedurende dit jaar mogen planaanvragers zich verwachten aan een mix van IMKL 2.2 en IMKL 2.3 data.  Met de GIM IMKL Reader vormt dit geen enkel probleem.

Nieuwe versie van de GIM IMKL Writer & FME

Ook voor de kabel- en leidingbeheerders heeft GIM met de IMKL Writer 2.0 een update gelanceerd die toelaat om aan de slag te gaan met IMKL V2.3.  Deze versie van de GIM IMKL Writer is bovendien compatibel met FME 2017. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van de verhoogde performantie van FME en FME Server 2017 en blijft hun FME infrastructuur up-to-date. Zeker wanneer FME ook wordt ingezet voor andere taken dan enkel de verwerking van KLIP-aanvragen is dit bijzonder interessant.  Aangezien FME Server 2017 ook servers met een RAM geheugen groter dan 16GB ondersteunt kan u vanaf nu omvangrijkere taken vlot verwerken.  

Deze pagina delen: