Geïntegreerd GIS voor Régie de l’Electricité de Wavre

Geïntegreerd GIS voor Régie de l’Electricité de Wavre

Meer weten?

Met een geïntegreerd GIS slaagt Régie de l’Electricité de Wavre erin om zijn elektriciteitsnetwerk efficiënt te beheren.

Klant: Régie de Wavre
Oplossingen:
Geïntegreerd GIS voor Régie de l’Electricité de Wavre

Netbeheerder Régie de l’Electricitité de Wavre optimaliseert en stroomlijnt beheersysteem met een geïntegreerd GIS

Een elektriciteitsnetwerk met een efficiënt en up-to-date beheersysteem dat onder meer plannings-, controle-, interface- en inventarisfuncties integreert: de Waverse netbeheerder Régie de l’Electricité de Wavre (REW) nam er GIM voor in de arm.

De uitdaging

Om tot betere technische en strategische beslissingen te komen over zijn elektriciteitsnetwerk, had REW nood aan een geografisch informatiesysteem (GIS) dat naadloos aansluit bij de  beheer- en controlesystemen.

De oplossing

GIM analyseerde in een eerste fase de functionele en technische vereisten voor het GIS van REW. Zo werd bepaald hoe de energiebeheerder bestaande geodata kon integreren en het datamodel optimaal kon aanpassen. Vervolgens werd het elektriciteitsnetwerk van a tot z digitaal in kaart gebracht op basis van papieren kaarten en vectordata. En met de Feature Manipulation Engine-tool (FME) werden ook specifieke geografische gegevens – zoals verlichtingssystemen, de basemap en nabijgelegen fabrieken – in het systeem ingebouwd.

Het resultaat

In de laatste fase van het project zette GIM een multi-gebruikersomgeving op poten om alle externe systemen van REW in het GIS te integreren. Van een ERP-planningsmodule, over een SCADA-systeem voor controle van op afstand, tot zelfs een mobiele applicatie: met de ArcGIS Server, ArcFM UT  en UT-Integrator bezorgde GIM de netbeheerder een perfect synchroon en gestroomlijnd GIS op maat.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

  • Service Desk

    Al klant? GIM helpt je verder.

    Klantendienst