eHealth Africa zet satellietbeelden in om polio te bestrijden

In Nigeria maakt polio of kinderverlamming nog heel wat slachtoffers. In het kader van het Global Polio Eradication Initiative zetten verschillende ngo’s hun schouders onder een grootschalige vaccinatiecampagne. Om het virus definitief een halt toe te roepen, moet elk kind ingeënt worden. eHealth Africa vatte de ambitie op om op basis van geavanceerde technologie de doeltreffendheid van de vaccinatiecampagnes van UNICEF, WHO en de Nigeriaanse overheid te verhogen.

De uitdaging

GIM kreeg van eHealth Africa de opdracht om de volledige Nigeriaanse deelstaten Kaduna en Bauchi in kaart te brengen. De immense oppervlakte (100.000 km²) was een grote uitdaging, net zoals de grote diversiteit aan morfologische kenmerken die uit de beelden dienden te worden gedistilleerd: stedelijke gebieden, dorpen en nederzettingen, verharde wegen en paden, waterwegen, meren enzovoort.

De oplossing

GIM riep de hulp van partner Airbus Defense & Space in en kon zo in een recordtijd het hele gebied in beeld brengen. De zeer hoge resolutiesatellietbeelden van Pléiades dienden als basis om de verschillende features via OBIA-beeldanalysetechnieken automatisch in kaart te brengen. Daarvoor maakte GIM gebruik van zijn expertise in eCognition-software.

Het resultaat

Dankzij de analyse van GIM is eHealth Africa er zeker van dat geen enkel dorpje in Kaduna en Bauchi over het hoofd wordt gezien. Bovendien kan de organisatie veel beter inspelen op hindernissen die de vaccinatieploegen op hun weg tegenkomen.

Deze pagina delen:
eHealth Africa zet satellietbeelden in om polio te bestrijden

Interesse in het gebruik van satellietbeelden om uitgestrekte regio's in kaart te brengen?

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

  • Service Desk

    Al klant? GIM helpt u verder.

    Klantendienst