Datagedreven locatiestrategie voor ziekenhuizen

Meer weten?

Om het zorglandschap aan te passen aan de toekomstige zorgbehoeften van de bevolking dienen ziekenhuisnetwerken een zorgstrategisch plan op te stellen. Een datagedreven locatie-aanpak onderbouwt dit plan met objectieve data over geografische en socio-demografische factoren.

In een veranderend zorglandschap is het voor ziekenhuisgroepen cruciaal om de zorgstrategie af te stemmen op veranderende demografie en zorgbehoeften. Hoe beter je je patiënten kent, hoe beter je hen bedient. De data die daarvoor nodig zijn haal je uit de datagedreven locatie-aanpak van GIM.

Dankzij GIM’s datagedreven aanpak kunnen ziekenhuizen strategische locatiekeuzes maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde inzichten. Zo beantwoord je vragen als:

 • Welke zorgen bieden we aan op welke locaties?  
 • Hoe bereikbaar zijn onze campussen voor patiënten?
 • Hoe stemmen we onze locaties af op het huidige en toekomstige patiëntenbestand?
 • Waar plaats ik specialistische zorg of basis zorg?

Door de combinatie van verschillende kwalitatieve databronnen leveren onze analyses nieuwe inzichten die beleidskeuzes objectiveren. Onze geodata engineers stellen verschillende scenario’s op die een zicht geven op het volledige netwerk EN op de individuele campussen. Dit alles wordt helder in beeld gebracht in een krachtige location intelligence tool.

Wil je ook beleidskeuzes objectiveren? Contacteer vrijblijvend onze specialisten.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Véronique De Laet

  Véronique De Laet

  Project Manager

  +32 16 40 30 39 +32 16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst