Datagedreven locatiestrategie voor elektrische laadinfrastructuur

Meer weten?

Om de Europese en Vlaamse klimaatdoelstellingen te halen, moet er efficiënter en duurzamer met energie worden omgegaan. Elektrisch rijden past in dat verhaal, want daarmee kan de CO2-uitstoot gevoelig beperkt worden. Om elektrisch rijden mogelijk te maken, zijn er snel meer laadpunten nodig. Maar op welke locaties moeten deze komen en hoeveel capaciteit is er nodig? Met een datagedreven locatiestrategie maak je de juiste keuzes.

Een snelle en drastische uitbouw van extra laadinfrastructuur is nodig om het snel groeiend elektrisch wagenpark te kunnen bedienen. Energieleveranciers, uitbaters van tankstations en retailers met eigen parkeerplaatsen investeren daarom volop in de plaatsing van nieuwe laadpalen.

Investeringen die renderen

Bij het maken van de juiste investeringsbeslissing zijn een aantal factoren doorslaggevend om de Return on Investment te optimaliseren:

 • Op welke locaties is er de grootste behoefte?
 • Hoeveel capaciteit moet er voorzien worden, rekening houdend met passage, wagenpark, demografie en toekomstige evoluties ?
 • Zijn er praktische, technische of capaciteitsbeperkingen op een gekozen locatie? 

De slimme uitbouw van een investerings-intensief netwerk van laadpalen vereist dus de juiste informatie.

Data als betrouwbare energiebron

Dankzij GIMs datagedreven aanpak kunnen investeerders en uitbaters beslissingen nemen op basis van betrouwbare databronnen.  GIM’s Belmap data leren je op welke locaties de vraag naar infrastructuur het grootst is. Bovendien werken we samen met partners als TomTom en Ecomovement, zodat je een haarfijn beeld krijgt op verkeerspassage, verplaatsingsgedrag en bestaande elektrische laadinfrastructuur.

Op basis van deze data maken onze experten geavanceerde bereikbaarheidsanalyses. Zo bepalen we voor elke locatie het servicegebied, gebaseerd op behoefte en rijtijden. Dit alles gieten we bovendien in een overzichtelijke location intelligence tool, waarmee je zelf analyses maakt en rapporten opstelt.

Wil je ook datagedreven beslissingen nemen rond laadinfrastructuur? Contacteer vrijblijvend onze specialisten.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Véronique De Laet

  Véronique De Laet

  Project Manager

  +32 16 40 30 39 +32 16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst