Operationele monitoring op basis van satellietbeelden

Meer weten?

Aan de hand van een reeks satellietbeelden krijg je grip op zelfs de allerkleinste geografische landschapsevoluties in een welbepaald gebied. Zowel voor natuurlijke processen als menselijke activiteiten.

Real-time dynamische processen analyseren

Op geregelde tijdstippen landschapswijzigingen – van menselijke of natuurlijke oorsprong – monitoren en meten: de aardobservatiediensten van GIM distilleren nuttige en relevante geo-informatie uit satellietbeelden van de hoogste resolutie. En dat in (zo goed als) real-time.

Een tijdreeks op maat

Naast monitoring op basis van satellietbeelden creëert GIM ook snel en efficiënt krachtige metrics voor je points of interest. In geen tijd beschik je over uitgebreide ruimtelijke en geostatistische analyses. Daarmee onderbouw je niet alleen je management-, plannings- en logistieke keuzes, je komt ook tot gedetailleerde prognoses en risico-inschattingen voor je activiteiten. Een greep uit de analysemogelijkheden:

 • de voortgang van wegenbouw, infrastructuurwerken of andere activiteiten,
 • specifieke landschapsveranderingen met impact op landbouwgebieden of milieu (zoals ontbossing of ontginning),
 • allerhande demografische ontwikkelingen (zoals de uitbreiding van steden of andere woongebieden).

Het resultaat – een tijdreeks of timeseries met een antwoord op je specifieke vraag – kun je direct koppelen aan andere informatiebronnen binnen je organisatie, in het formaat van jouw keuze.

Wat de operationele monitoring en analyse op basis van satellietbeelden voor je organisatie kunnen betekenen? Stel ons de vraag.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Véronique De Laet

  Véronique De Laet

  Project Manager

  +32 16 40 30 39 +32 16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst