Land Use Land Cover-analyse

Land Use Land Cover-analyse: in detail en op maat

Meer weten?

Bepaal zelf de ‘Land Use’- en ‘Land Cover’-klassen (LULC) om de actuele toestand van een gebied in kaart te brengen. Met gedetailleerde satellietbeelden creëert GIM actuele datalagen op maat.

Via satellietbeelden deel je het landschap in volgens de categorieën van je keuze, steeds up-to-date. Definieer je eigen ‘Land Use’-of ‘Land Cover’-klassen (LULC) en kom tot nuttige geo-inzichten.

Kies zelf je datalagen

Dat er veel algemene classificatieschema’s bestaan om via satellietbeelden gebieden te categoriseren, hoeven we je niet te vertellen. Naast de gebruikelijke set landgebruik- en grondoppervlaktypes extraheert en analyseert GIM de LULC-klassen die jij kiest. Dat doen we op basis van de meest actuele gegevens of voor een specifiek tijdstip, met een detailniveau dat aan jouw noden en vragen beantwoordt.

Slimme kaarten, betere keuzes

Gedetailleerde, up-to-date datalagen op maat verrijken uw organisatie en beslissingen met relevante geografische inzichten. Een greep uit de toepassingen.

 • Sitepotentieel bestuderen: elk site wordt gebruikt voor specifieke doeleinden met specifieke landschapsvereisten. Die brengt GIM voor jou in kaart. Denk bijvoorbeeld aan het effect van de topografie en het landgebruik van de omgeving op windbewegingen: essentiële informatie voor een windmolenpark.
   
 • Marketinganalyses: gebruik satellietbeelden om jouw prospecten, klanten of andere stakeholders te segmenteren. GIM helpt je woongebieden in te delen aan de hand van geografische eigenschappen die relevant zijn voor jouw product of merk.
   
 • Locaties spotten voor tropische plantages: breng de interessantste plekken in kaart om specifieke boomsoorten te planten. Steeds op basis van parameters die jij bepaalt: van hellingsgraden, over begroeiingskenmerken, tot bodemeigenschappen.
   
 • Trajectplanning: bepaal het ideale tracé voor pijpleidingen of hoogspanningskabels door specifieke elementen uit satellietbeelden te distilleren. Bijvoorbeeld: natuurlijke barrières (zoals drassige gebieden) of menselijke obstakels (zoals omliggende woongebieden).

Wat LULC op maat voor jouuw organisatie kan betekenen? Bespreek het met ons, volledig vrijblijvend.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Véronique De Laet

  Véronique De Laet

  Project Manager

  +32 16 40 30 39 +32 16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst