Automated Feature Extraction

Satellietbeelden automatisch en sneller verwerken met Automated Feature Extraction

Meer weten?

Het potentieel van hoogwaardige satellietbeelden ten volle benutten: via Automated Feature Extraction detecteert GIM automatisch specifieke landschapsobjecten in uitgestrekte gebieden.

Automatische object-gebaseerde beeldanalyse (OBIA)

Het aanbod satellietbeelden neemt met de dag toe. Je wil honderden satellietbeelden (van de allerhoogste resolutie) tot op het meeste gedetailleerd niveau verwerken en analyseren om specifieke landschapsobjecten, die relevant zijn voor je activiteiten, te extraheren? Voor een groot of zelfs uitgestrekt gebied? GIM kan bogen op een uitgebreide expertise in object-gebaseerde beeldanalyse. Met slimme computeralgoritmes creëren we een automatisch beeldverwerkingsproces op maat van je organisatie. Het resultaat? Je interpreteert veel sneller een groot volume aan geografische gegevens.

Mens en natuur gedetailleerd in beeld

Door satellietbeelden automatisch en nauwkeurig te analyseren, krijg je een piekfijn overzicht van menselijke activiteiten en natuurlijke landschapselementen. De toepassingsmogelijkheden zijn immens.

 • Humanitaire ontwikkelingsprojecten: je detecteert automatisch zowel menselijke nederzettingen als infrastructuur in gebieden waarvoor geen betrouwbare kaarten bestaan.
   
 • Kaart op maat: je kunt eender welk object – menselijk of natuurlijk – als herkenningspunt integreren in uw kaart.
   
 • Geomarketing: verrijk je doelgroep- en stakeholdersanalyses met geografische info en ontdek de marktgebieden met het meeste potentieel.
   
 • Groenbeheer en ruimtelijke ordening: je brengt openbaar groen in kaart en monitort tot op individueel objectniveau bijvoorbeeld de gezondheid van elke boom.
   
 • Subsidiemanagement voor de landbouwsector: je krijgt zicht op kleine landschapselementen in landbouwgebied (bomen, hagen, struiken enzovoort) die in aanmerking komen voor subsidies. Ook kun je nagaan in welke mate agromilieumaatregelen worden nageleefd.

Een voorbeeld? Ontdek hoe GIM de Nigeriaanse deelstaten Kaduna en Bauchi in kaart bracht om het poliovaccinatieprogramma van WHO en UNICEF van succes te verzekeren.

Wat Automated Feature Extraction voor je organisatie kan betekenen? Bespreek het met ons, volledig vrijblijvend.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht

Uw gegevens zijn succesvol doorgestuurd.

Error!

GIM respecteert je privacy. We verzamelen je gegevens om je aanvraag te verwerken. Ook kunnen we je mogelijk op de hoogte houden van producten of diensten van GIM. In geen geval bezorgen we je gegevens aan andere organisaties. Je kunt steeds je gegevens inkijken en je verzetten tegen het verwerken ervan.  Raadpleeg het privacy-beleid van GIM  voor meer informatie.

 • Jouw contactpersoon

  Véronique De Laet

  Véronique De Laet

  Project Manager

  +32 16 40 30 39 +32 16 40 30 39

  Service Desk

  Al klant? GIM helpt je verder.

  Klantendienst